Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Dogecoin скочи: Обемът на търговия нараства, възходящите индикатори мигат в зелено

Dogecoin скочи: Обемът...
Dogecoin скочи: Обемът на търговия нараства, възходящите индикатори...

Възраждането на Dogecoin: скок на обема на търговия и възходящи пазарни индикатори

Dogecoin (DOGE), първоначално създаден като алткойн на шега, направи значително завръщане на пазара на криптовалута, доказателство за което е забележителният скок в обема на търговия и силните технически индикатори. Според данни от CoinGlass , обемът на търговия с Dogecoin се е повишил с 47,62% през последните 24 часа, достигайки 1,32 милиарда долара . Този скок предизвика оптимизъм в общността на Dogecoin и загатва за потенциален устойчив растеж.

Текущо пазарно представяне на Dogecoin

Движение на цената и обем на търговия

Според последните данни Dogecoin се търгува на $0,1607 , което отразява незначителен спад от 1,04% през последните 24 часа. Въпреки този краткосрочен спад, DOGE отбеляза стабилно увеличение от 8,47% през последните 30 дни, което показва положителна тенденция в неговия ценови импулс.

 • 24-часов обем на търговия: $1,32 милиарда (ръст от 47,62%)
 • Текуща цена: $0,1607
 • 24-часова промяна на цената: -1,04%
 • 30-дневна промяна на цената: +8,47%

Това увеличение на обема на търговия и движението на цените предполага, че Dogecoin набира сила и пазарните основи подкрепят продължаването на тази възходяща тенденция.

Технически анализ: Индикатори, подкрепящи възходящия импулс

1. Индекс на относителна сила (RSI)

Индексът на относителна сила (RSI) за Dogecoin в момента е 50,94 . Това ниво поставя DOGE в зоната за купуване, сигнализирайки, че активът все още не е свръхкупен и има място за по-нататъшно движение нагоре.

 • RSI стойност: 50.94
 • Тълкуване: RSI стойности между 30 и 70 се считат за неутрални, със стойности по-близо до 70, показващи потенциални условия за свръхпокупка. RSI от 50,94 предполага балансирана, но оптимистична перспектива, с потенциал за по-нататъшни печалби, преди да достигне нива на свръхкупуване.

2. Пълзящи средни (MA)

Цената на Dogecoin се търгува над своята 200-дневна проста пълзяща средна (SMA) и 200-дневна експоненциална плъзгаща се средна (EMA) , като и двете са ключови индикатори за дългосрочните пазарни тенденции. Търговията над тези средни стойности обикновено се разглежда като силен бичи сигнал.

 • 200-дневен SMA: По-горе
 • 200-дневен EMA: По-горе

Това изравняване с дългосрочните пълзящи средни показва възходяща тенденция, засилвайки положителното настроение около Dogecoin и предполагайки потенциален продължаващ растеж.

3. Доходност на инвеститорите

Данните от IntoTheBlock разкриват, че 84% от инвеститорите в Dogecoin в момента са на печалба при текущите ценови нива. Този висок процент печеливши инвеститори показва, че бичият импулс е силен и че мнозина държат своя DOGE с очаквания за по-нататъшни печалби.

 • Процент на инвеститорите в печалбата: 84%

Този висок процент на рентабилност отразява солидна основа на доверието на инвеститорите, което може да допринесе за продължителен възходящ натиск върху цената на Dogecoin.

По-широк пазарен контекст и устойчивостта на Dogecoin

Настроения на пазара и подкрепа от общността

Обемът на търговия с XRP нараства на фона на правна несигурност

Неотдавнашното представяне на Dogecoin е част от по-широко съживяване на пазара на криптовалути, където много алткойни отбелязаха значително увеличение на цените. DOGE, по-специално, се възползва от силна подкрепа на общността и нарастващо приемане, които допринасят за неговата устойчивост и положително пазарно настроение.

 • Подкрепа от общността: Силната общност и мем културата на Dogecoin продължават да играят жизненоважна роля в представянето на пазара, стимулирайки както интереса, така и инвестициите.
 • Нарастващо приемане: Повишеното приемане и случаи на използване на Dogecoin допринасят за нарастващата му популярност и стойност.

Сравнение с други алткойни

Представянето на Dogecoin може да бъде контекстуализирано в рамките на по-широкия пазар на алткойн, където различни криптовалути са имали подобни печалби. Сравнението на Dogecoin с други алткойни подчертава неговата уникална позиция и потенциал за продължаващ растеж.

 • Общо пазарно настроение: Положително, като много алткойни изпитват повишения на цените.
 • Уникалната позиция на Dogecoin: Възползвайки се от силната си общност и статус на мем, Dogecoin се откроява като отличителен играч в пространството на алткойн.

Стратегически прозрения за инвеститори в Dogecoin

1. Следете техническите индикатори

Инвеститорите трябва да следят отблизо ключови технически индикатори като RSI и подвижни средни, за да преценят потенциала за по-нататъшно движение нагоре. Текущият RSI предполага място за растеж, докато изравняването с 200-дневните SMA и EMA засилва възходящата перспектива.

2. Оценете тенденциите в рентабилността

Тъй като 84% от инвеститорите в момента са на печалба, проследяването на тенденцията за рентабилност може да даде представа за пазарните настроения и потенциалните движения на цените. Високата доходност често показва силно холдингово настроение, което може да доведе до по-нататъшно повишаване на цените.

3. Бъдете информирани за развитието на пазара

Актуализирането на по-широките пазарни тенденции и развитията в общността на Dogecoin може да помогне на инвеститорите да вземат информирани решения. Това включва наблюдение на новини, тенденции в социалните медии и технологични постижения, свързани с Dogecoin.

4. Диверсифицирайте инвестициите

Докато Dogecoin показва силен потенциал, диверсифицирането на инвестиции в различни криптовалути може да помогне за управление на риска и да се възползва от различни възможности в рамките на крипто пазара.

Заключение: Положителният импулс на Dogecoin и бъдещи перспективи

Dogecoin демонстрира значителна устойчивост и потенциал за растеж, подкрепен от забележим скок в обема на търговия и стабилни технически индикатори. Търгувайки над ключови пълзящи средни и със здрав RSI, Dogecoin е добре позициониран за продължаване на възходящия импулс. Високият процент печеливши инвеститори допълнително подчертава увереността в бъдещите перспективи на Dogecoin.

Като част от по-широко съживяване на пазара на криптовалута, Dogecoin се възползва от силна подкрепа от общността и нарастващо приемане. Инвеститорите трябва да използват техническия анализ и пазарните прозрения, за да навигират ефективно в динамичния пазар на Dogecoin. С уникалната си позиция на пазара на алткойни, Dogecoin остава завладяващ актив за тези, които искат да се възползват от продължаващата възходяща тенденция.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Dogecoin скочи: Обемът на търговия нараства, възходящите индикатори мигат в зелено" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!