Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

DOJ повдига обвинения срещу 25 - годишен за обир на OpenSea NFT

DOJ повдига обвинения...
DOJ повдига обвинения срещу 25 - годишен за обир на OpenSea NFT

Разкрит крипто крадец: DOJ повдига обвинения срещу 25-годишен за обир на OpenSea NFT

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) обяви на 10 юли разпечатването на обвинителен акт от четири точки срещу Суфиан Улахян за схема за имитиране на пазара OpenSea за получаване на неоторизиран достъп до криптовалута и незаменими токени (NFT).

Oulahyane, който в момента е задържан в Мароко за чуждестранни обвинения, се твърди, че е откраднал криптовалута и NFT на стойност приблизително $450 000.

OpenSea NFT кражба

Според обвинителния акт, повдигнат от Министерството на правосъдието на САЩ, Soufiane Oulahyane, предполагаемият хакер, който е откраднал NFT за криптовалута на стойност $450,000 от жертва в Манхатън, е продал няколко NFT, които са принадлежали на жертвата.

NFT, продадени от Oulahyane, включват части от популярни сериали като „Bored Ape Yacht Club“, „Meebit“, „Bored Ape Kennel Club“ и „CryptoDad“.

Според съобщението за пресата, Oulahyane е използвал схема за „подправяне“ на страницата за вход към пазара на OpenSea, като е създал фалшив уебсайт, който изглежда като истинския. Той използва платени реклами в популярна търсачка, за да насочва потребителите към своя фалшив уебсайт, където ги подмами да въведат своите идентификационни данни за вход или друга лична информация.

SEC повдига обвинения срещу Quantstamp над $28 милиона ICO

Информацията беше автоматично изпратена до имейл акаунт, контролиран от Oulahyane, който я използва, за да получи неоторизиран достъп до криптовалутните портфейли на жертвите.

Oulahyane е обвинен в телена измама, използване на устройство за неоторизиран достъп, засягане на транзакции с устройство за достъп за получаване на нещо на стойност, равна или по-голяма от $1000, и утежняваща кражба на самоличност.

Ако бъде признат за виновен, Oulahyane може да получи до 20 години затвор за телена измама, 10 години за използване на устройство за неоторизиран достъп, 15 години за засягане на транзакции с устройство за достъп и задължителна последователна присъда от две години за утежнена кражба на самоличност.

Освен това, според прессъобщението, DOJ подчертава, че цифровите активи, като криптовалута и NFT, не са имунизирани срещу кибер измамници.

Обвиненията срещу Oulahyane служат като напомняне, че техниките за киберпрестъпления като „спуфинг“ все още се използват и могат да бъдат адаптирани за използване в пространството на криптовалутите. DOJ се ангажира да преследва тези измамници в САЩ и в чужбина.

Това обвинение показва, че правоприлагащите органи приемат сериозно киберпрестъпленията в пространството на криптовалутите и са готови да преследват лица, които участват в измамни дейности. От съществено значение е потребителите да бъдат внимателни, когато работят с цифрови активи и да предприемат необходимите мерки за сигурност, за да защитят своите портфейли с криптовалута и NFT от киберпрестъпници.

Общата капитализация на крипто пазара е доста над $1,4 трилиона на 1-дневната диаграма.

Публикацията на Наталия Иванова: "DOJ повдига обвинения срещу 25 - годишен за обир на OpenSea NFT" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!