Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Джон Дийтън критикува Уорън и SEC за регулирането на крипто

Джон Дийтън критикува...
Джон Дийтън критикува Уорън и SEC за регулирането на крипто

Джон Дийтън критикува Уорън и SEC за регулирането на крипто

Джон Дийтън, виден про-XRP адвокат, отправи силна критика към SEC и сенатор Елизабет Уорън, обвинявайки ги, че дават приоритет на политическите програми пред защитата на инвеститорите. Критиките на Дийтън са насочени по-специално към председателя на SEC Гари Генслер, за когото той твърди, че не е успял да защити индивидуалните инвеститори, което е довело до значителни финансови щети.

Критиката на Дийтън към SEC

Насочвайки се към председателя на SEC

Забележките на Джон Дийтън идват след неотдавнашни дискусии в Сената, в които сенатор Уорън настоя за гласуване срещу SAB 121. Дийтън твърди, че въпреки личните си усилия и съдебни битки, той е направил повече за защита на инвеститорите от Генслер. Той цитира благоприятно решение на съдия от Демократическата партия, назначен от бившия президент Обама, като доказателство за неговия ангажимент към защитата на потребителите.

Невъзможност за предотвратяване на големи срутвания

Дийтън отдавна се застъпва за разумна крипто регулация, предназначена да защити инвеститорите от измамници като Сам Банкман-Фрайд (SBF). Той критикува неуспеха на SEC да предотврати високопрофилни сривове като FTX, Terra и Celsius. Според Дийтън SEC неправилно се е насочила към реномирани субекти като Ripple, Coinbase, Kraken, Uniswap, Dragonchain, LBRY и MetaMask, като същевременно е пренебрегнала измамниците.

Твърдения за лошо регулаторно управление

Дийтън твърди, че Генслер се е срещал с SBF многократно, но не е разкрил подробности за тези срещи. Той предполага, че значителните дарения на SBF за настоящата администрация са улеснили неговия изключителен достъп до Gensler и други регулатори. Дийтън вярва, че това сочи към по-голям проблем на регулаторен провал и лошо управление.

Непоследователни регулаторни действия

XRP адвоката Джон Дийтън дарява $500K

Той подчертава противоречивите действия на SEC, като ускоряване на IPO на Coinbase само за да ги съди по-късно, като илюстрация на регулаторна непоследователност. Дийтън твърди, че под влиянието на Уорън SEC е въоръжена, за да подкрепи нейната политическа програма, оставяйки инвеститорите финансово опустошени.

Deaton критикува политическата програма на Warren в Crypto

Неправилно подредени приоритети

По-ранни доклади сочат, че Дийтън е критикувал писмото на Уорън до министъра на финансите Джанет Йелън, което подчертава опасенията относно стабилните монети и потенциалната им експлоатация от терористични организации и нации-измамници. Дийтън смята това за неуместен приоритет от страна на Уорън. Той твърди, че докато Масачузетс е изправен пред няколко кризи, като нелегална имиграция, дефицитни разходи, неравенство в доходите, растяща инфлация, пристрастяване към опиати, повишено данъчно облагане и бягство на богатство, Уорън се фокусира от името на банковата индустрия.

Съсредоточете се върху местните проблеми

Дийтън твърди, че фокусът на Уорън върху стабилните монети отклонява вниманието от по-належащите местни проблеми. Той вярва, че това отразява по-широка тенденция политическите програми да имат предимство пред истинската защита на инвеститорите. Критиката на Дийтън към подхода на Уорън е в съответствие с по-широките му опасения относно регулаторната стратегия на SEC при Генслер.

Заключение

Вокалната критика на Джон Дийтън както към сенатор Елизабет Уорън, така и към SEC подчертава значителен дебат в регулаторния пазар на криптовалутите. Неговите аргументи сочат необходимостта от балансирано и ефективно регулиране, което наистина дава приоритет на защитата на инвеститорите пред политическите програми. Тъй като крипто индустрията продължава да се развива, дискурсът между регулатори, законодатели и защитници на индустрията като Дийтън ще оформи бъдещето на регулирането на криптовалутите в Съединените щати.

Публикацията на Николай Кръстев: "Джон Дийтън критикува Уорън и SEC за регулирането на крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!