Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

ETF iShares Bitcoin Trust на BlackRock достигна 20 милиарда долара за рекордно време

ETF iShares Bitcoin...
ETF iShares Bitcoin Trust на BlackRock достигна 20 милиарда долара...

BlackRock постига ново ниво с iShares Bitcoin Trust ETF

BlackRock Inc. постави забележителен бенчмарк на финансовите пазари със своя спот Биткойн ETF продукт. iShares Bitcoin Trust (IBIT) надхвърли 20 милиарда долара общи активи, както беше съобщено от Nate Geraci, президент на The ETF Store. Това постижение маркира IBIT като най-бързия ETF в историята на американския пазар, достигнал този крайъгълен камък.

Безпрецедентен растеж

IBIT достигна границата от 20 милиарда долара само за 144 дни, което е рекордно темпо. За сравнение, JPMorgan Equity Premium Income ETF (JEPI), следващият най-бърз, отне 985 дни, за да постигне същия етап. Този бърз растеж подчертава силното търсене и интерес към Биткойн като инвестиционен инструмент.

Ерик Балчунас, старши анализатор на Bloomberg, подчерта това постижение в социалните медии, подчертавайки изключителната скорост, с която IBIT се разраства.

„144 дни официално. Следващият най-бърз е $JEPI с 985 дни. - Ерик Балчунас

Доминирането на BlackRock в спот Биткойн ETF

От пускането си на пазара BlackRock последователно е лидер на пазара за спот Биткойн ETF. iShares Bitcoin Trust беше първият, който достигна 1 милиард долара обем на търговия скоро след дебюта си. Той продължи да чупи рекорди, като достигна 5 милиарда долара и след това 10 милиарда долара активи под управление. Тази траектория на растеж демонстрира огромния интерес и доверието на инвеститорите в Биткойн.

Пионерски корпоративни финансови активи

Преди одобрението на Биткойн ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), компании като MicroStrategy демонстрираха потенциала на Биткойн като корпоративен финансов актив. MicroStrategy започна да натрупва Биткойн през 2020 г. и сега държи повече Биткойн в портфолиото си от много спот емитенти на Биткойн ETF. Това ранно приемане подчерта жизнеспособността на Биткойн като средство за съхранение на стойност и хеджиране на инфлацията, проправяйки пътя за по-широко институционално приемане.

Инерция на Биткойн ETF

Shiba Inu Shibarium TVL достигна рекордните 2,25 милиона долара

Въвеждането на Bitcoin ETF значително ускори приемането и търговията с Bitcoin. Пазарните анализатори прогнозират, че Биткойн ETF могат да продължат да привличат значителен капитал, подобно на растежа, наблюдаван при златните ETF. Въведени през 2004 г., златните ETFs нараснаха значително, като сега златото е най-големият актив в световен мащаб, което може да се похвали с пазарна капитализация от приблизително $15,789 трилиона.

За разлика от това, Биткойн, който в момента е класиран като деветия най-голям актив в световен мащаб, има пазарна стойност от около 1,398 трилиона долара. Според последните пазарни данни Биткойнът се търгува на $70 238, което отразява увеличение от 1,12% през последните 24 часа. Този ценови скок следва преминаването на Биткойн през нивото на съпротива от $70 000, което показва силно възходящо настроение.

Значението на постижението на BlackRock

Постижението на BlackRock с iShares Bitcoin Trust ETF е не само крайъгълен камък за компанията, но и важно събитие за по-широкия пазар на криптовалута. Ето някои ключови изводи:

  1. Институционално приемане : Бързият растеж на IBIT подчертава нарастващото приемане на Биткойн сред институционалните инвеститори. Това може да доведе до по-традиционни финансови институции, които включват Биткойн в своите портфейли.
  2. Пазарна ликвидност : Значителните входящи потоци в IBIT допринасят за по-голяма ликвидност на пазара на Биткойни, като намаляват нестабилността и го правят по-привлекателен както за инвеститорите на дребно, така и за институционалните инвеститори.
  3. Регулаторно доверие : Успехът на спот Биткойн ETF може да повиши доверието сред регулаторите относно осъществимостта и сигурността на инвестиционните инструменти в криптовалута, което потенциално води до повече одобрения и иновации в пространството.
  4. Сравнителен растеж : Правейки паралели със златните ETF, които нараснаха значително след въвеждането им, Биткойн ETF могат да следват подобна траектория на растеж, като допълнително затвърдят позицията на Биткойн като основен клас активи.

Бъдеща перспектива

Траекторията на Bitcoin ETF предполага стабилно бъдеще за инвестициите в криптовалута. Тъй като повече инвеститори и институции признават стойността и потенциала на Биткойн, търсенето на сигурни и регулирани инвестиционни инструменти като ETF вероятно ще се увеличи.

Успехът на iShares Bitcoin Trust на BlackRock поставя висок стандарт и може да насърчи други мениджъри на активи да пуснат подобни продукти, като допълнително разширят пазара. Освен това, непрекъснатото развитие на регулаторните рамки ще играе решаваща роля при оформянето на бъдещия пазар на инвестициите в криптовалута.

В заключение, постижението на BlackRock с IBIT не само бележи важен крайъгълен камък за компанията, но също така подчертава нарастващата зрялост и приемане на Биткойн на световните финансови пазари. С развитието на пазара въвеждането и успехът на Биткойн ETF ще остане основен фактор за стимулиране на следващата фаза на растеж на цифровите активи.

Публикацията на Милчо Атанасов: "ETF iShares Bitcoin Trust на BlackRock достигна 20 милиарда долара за рекордно време" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!