Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum (ETH) се бори с меча тенденция

Ethereum (ETH) се бори...
Ethereum (ETH) се бори с меча тенденция

Ethereum (ETH) е изправен пред низходяща тенденция на фона на опасения за отхвърляне на ETF

През последните седмици Ethereum (ETH) се утвърди в низходяща траектория, особено очевидно на дневната времева рамка, където падна под критичната граница от $3000. Тази низходяща спирала, наблюдавана през последните шест седмици, се усложнява от опасенията около съдбата на спот Ethereum приложения за борсово търгувани фондове (ETF) в Съединените щати.

Анализаторите прогнозират по-нататъшни спадове в цената на Ethereum

Докладите, в които се спекулира с вероятното отхвърляне на тези заявления за ETF, послужиха само за засилване на преобладаващите мечи настроения на пазара. Анализаторите, повтаряйки това мнение, прогнозираха дори по-ниски цени за Ethereum през следващите месеци, ако тези приложения срещнат отказ. Въпреки че техническият анализ е в съответствие с тази прогноза, продължителността на тази низходяща тенденция остава несигурна.

Техническият анализ рисува мечи картина за Ethereum

Цялостен технически анализ разкрива меча пазарна структура, която е твърдо налице за Ethereum. По-специално, набор от нива на корекция на Фибоначи, базиран на спада на ETH от $4,093 до $3,056, показва значителна промяна. Въпреки че този ход не успя първоначално да промени пазарната структура на по-високия период от време, спадът на Ethereum под границата от $3000 в средата на април решително обърна структурата към низходяща посока. Балансовият обем (OBV) също падна под критично ниво, допълнително засилвайки мечия импулс.

Ключови индикатори за съпротива и импулс

Най-добри избори на фона на крипто меча тенденция - Litecoin, Neo, Ethereum Classic

Към момента на писане, Ethereum е изправен пред силна съпротива около марката от $3000, с инерция твърдо в полза на мечките, както е посочено от индекс на относителна сила (RSI) от 40,5. Прогнозата за цената на Ethereum предполага потенциален спад под $2800, като се имат предвид нивата на разширение на Фибоначи. Докато нивата на разширение от 50% и 61,8% могат да бъдат тествани, вероятността от V-образно обръщане спрямо консолидация на тези нива остава несигурна.

Краткосрочно отскачане, засенчено от кумулативните нива на ликвидация

Скорошната пазарна активност, особено в рамките на 24-часов период, стана свидетел на краткосрочен скок в цената на Ethereum от $2,870 до $2,990, ефективно елиминирайки късните къси продавачи. Кумулативните нива на ликвидация обаче останаха дълбоко отрицателни, което показва преобладаване на къси ликвидации над дълги. Въпреки последващото забавяне на кумулативните нива на ликвидация, негативните настроения продължават, оставяйки място за по-нататъшно движение на юг в цените. Краткосрочната цел за прогнозиране на цената на Ethereum се движи около региона от $2840.

Потвърждение на източника: Прозрения от TradingView и Hyblock

Този анализ черпи прозрения от диаграмата ETH/USDT на TradingView и диаграмата на ликвидността на Hyblock, предоставяйки ценни перспективи за текущата пазарна динамика на Ethereum и потенциални бъдещи движения. Тъй като пазарът продължава да се развива, информираността и бдителността остават от първостепенно значение за инвеститорите, навигиращи в нестабилния пазар на Ethereum.

В заключение, низходящата траектория на Ethereum, изострена от несигурността около приложенията за ETF, подчертава необходимостта от предпазливост сред инвеститорите. Докато техническите индикатори и пазарните настроения подсказват по-нататъшни спадове, устойчивостта на екосистемата на Ethereum остава фактор, който си струва да се вземе предвид на фона на променящите се пазарни условия.

Публикацията на Георги Минев: "Ethereum (ETH) се бори с меча тенденция" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!