Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum с повече разработчици от Cardano

Ethereum с повече...
Ethereum с повече разработчици от Cardano

Ethereum може да се похвали с над 10 пъти повече разработчици на пълен работен ден от Cardano: Може ли ADA някога да навакса?

Ethereum затвърди позицията си на най-популярната платформа за интелигентни договори, както се вижда от значителния брой разработчици на пълен работен ден, които активно допринасят за неговата кодова база. Според доклада за разработчици, който извлича данни от GitHub, Ethereum може да се похвали с 1889 разработчици на пълен работен ден, брой надминаващ конкурентите си с голяма разлика. За сравнение, Cardano, конкурентна платформа, има 153 разработчици на пълен работен ден, а Polkadot има 621 към 1 октомври.

Тези данни подчертават привлекателността на Ethereum сред разработчиците, демонстрирайки неговата доминация в пространството на платформата за интелигентни договори. Интересното е, че Ethereum има дори повече разработчици от платформи като Solana и BNB Chain, въпреки че последната има технически по-високи изисквания за код поради поддържането на стартирането на децентрализирани приложения (dapps).

Ethereum Singapore 2023 за свързване на Web3 разработчици, таланти с местната екосистема

Докладът за разработчици определя „програмист на пълен работен ден“ като някой, който изпраща код поне десет пъти месечно. Активната общност на разработчиците на Ethereum означава не само здравето на протокола, но и неговото високо ниво на активност и иновации. Непрекъснатото подобряване на кодовата база на Ethereum от голяма и активна общност на разработчици подчертава децентрализираната природа на платформата, където не се разчита единствено на отделно лице за подобряване на кода.

Въпреки че конкуренти като Cardano достигат критични етапи на развитие, Ethereum продължава да доминира в пространството за децентрализирано финансиране (DeFi), особено по отношение на заключената обща стойност (TVL) според DeFiLlama. Към 31 октомври Ethereum управлява активи на стойност над $22 милиарда, докато Cardano контролира около $198 милиона.

В областта на търговията ADA е изправена пред предизвикателства срещу ETH, наблюдавайки спад от приблизително 40% от своите върхове от 2023 г. в сравнение с ETH. Въпреки това цените на ADA останаха относително стабилни през последните три месеца, както се наблюдава в дневната графика. Силната общност на разработчиците на Ethereum и нейното постоянно представяне в DeFi пространството укрепват водещата му позиция в пазара на платформата за интелигентни договори.

Публикацията на Олег Димитров: "Ethereum с повече разработчици от Cardano" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!