Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum се консолидира на фона на спекулации за ETF

Ethereum се...
Ethereum се консолидира на фона на спекулации за ETF

Ethereum се консолидира над $3,500. Директор на Bitwise предполага, че забавянето на ETF може да бъде положително

Цените на Ethereum (ETH) претърпяха лек спад в понеделник, възстановявайки някои от печалбите, постигнати през уикенда. Това идва, тъй като търговците продължават да спекулират относно възможността за одобрение за спот Ether ETF през май. Въпреки това, главният инвестиционен директор на Bitwise Asset Management, Мат Хоугън, вярва, че забавянето до декември може да доведе до по-успешно стартиране.

Bitwise CIO: Забавянето на Ethereum ETF може да не означава отхвърляне

В интервю за Forbes, Matt Hougan заяви, че скорошното търсене на Ethereum ETF е „естествен път, който крипто инвеститорите следват от 15 години“. Той отбеляза, че инвеститорите обикновено търсят първо излагане на Биткойн и след това евентуално преминават към други крипто активи. Тази тенденция е очевидна в значителния растеж на Биткойн ETF от пускането им на 11 януари, привличайки повече от $10 милиарда за по-малко от три месеца и превръщайки се в най-бързо развиващите се ETF в историята.

Докато Hougan вярва, че Ethereum ETF също ще привлече инвеститори, той предположи, че 12-месечно забавяне може да го направи по-успешен. „Мисля, че Ethereum ETF ще бъдат по-успешни, ако стартират след 12 месеца, отколкото (...) през май“, каза Хоуган. Той обясни, че традиционните финансови инвеститори все още се опитват да разберат Биткойн и крипто пазара и ако им се даде повече време да се чувстват добре с тези активи, може да доведе до по-добри резултати за Ethereum ETF.

Приложения за Ethereum ETF и забавяния на SEC

Bitwise подаде молба за спот Ethereum ETF на 28 март, присъединявайки се към други големи институции като Fidelity, BlackRock, VanEck, Grayscale, Invesco Galaxy и Franklin Templeton. Въпреки това, SEC не желае да се ангажира с тези кандидати и забави всякакви спот заявки за Ethereum. Заявлението на VanEck трябва да вземе решение на 23 май като краен срок.

Цената на Ethereum (ETH) се консолидира на фона на възходящ импулс

В резултат на тези забавяния много анализатори, включително Ерик Балчунас и Джеймс Сейфарт от Bloomberg, намалиха шансовете си за спот одобрение на ETH. Въпреки това, главните правни директори на Coinbase и Grayscale остават оптимисти за одобрението през май, позовавайки се на стоковия статут на Ethereum.

Призовки на SEC и класификация на Ethereum

На фона на закъсненията SEC също е издала призовки на три фирми, които са сключили сделки с Ethereum Foundation, според доклад на Fortune. Този ход се разглежда като опит за класифициране на Ethereum като ценна книга. Въпреки че мнозина изразиха опасения, че подобна класификация би навредила на шансовете на Ethereum ETF, главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк заяви в интервю за Fox Business, че спот ETH ETF все още може да бъде възможен, дори ако основният актив е определен като ценна книга.

Технически анализ: Краткосрочен диапазон на Ethereum и потенциални рискове

Цената на Ethereum наскоро достигна средната точка от $3,574 в диапазона от $3,054 до $4,095, който установи по време на своя 25% спад между 11 и 20 март. Въпреки че този ход може да е привлекателен за търговците, анализаторът на FXStreet Акаш Гиримат предупреждава, че "пробив над $3,574 и $3,658 вероятно ще бъде краткотрайно."

Girimath освен това подчерта, че ако Bitcoin не успее да се възстанови след събирането на краткосрочната си ликвидност, Ethereum може да претърпи срив до психологическо ниво от $3000. Това подчертава значението на наблюдението на представянето на Биткойн и потенциалното му въздействие върху по-широкия пазар на криптовалута.

Ключови изводи:

  • Цените на Ethereum леко се понижиха след печалбите през уикенда, тъй като търговците спекулират относно спот ETH одобрение на ETF през май.
  • Bitwise CIO Мат Хоугън вярва, че 12-месечно забавяне за Ethereum ETF може да доведе до по-успешно стартиране, тъй като традиционните финансови инвеститори се нуждаят от повече време, за да разберат крипто пазара.
  • Няколко големи институции са подали документи за спот Ethereum ETF, но SEC забави решенията и издаде призовки на фирми, които са сключили сделки с Ethereum Foundation.
  • Техническият анализ предполага, че краткосрочният диапазон на Ethereum може да бъде ограничен и е възможен срив до $3000, ако Биткойнът не успее да се възстанови.

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива и узрява, одобрението на спот Ethereum ETFs остава тема от голям интерес сред инвеститорите и търговците.

Публикацията на Олег Димитров: "Ethereum се консолидира на фона на спекулации за ETF" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!