Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Европейската организация на потребителите обвинява социалните платформи

BEUC критикува Instagram, TikTok за разрешаване на крипто измами

Европейската организация на потребителите (BEUC) публикува доклад, обвиняващ водещи социални медийни платформи, включително Instagram, TikTok, Twitter и YouTube, че позволяват измами, свързани с цифрови активи.

В доклад от 20 страници надзорният орган категоризира цифровите активи като силно рискови и склонни към измами, подчертавайки въздействието, което криптовалутите оказват върху потребителите, както и ролята на така наречените крипто инфлуенсъри. Пазителят подчерта, че платформите за социални медии като Instagram и TikTok поддържат свободни политики, които позволяват на измамниците да се насочват към нищо неподозиращи тийнейджъри.

„Подходът на социалните медийни платформи към крипто рекламата е много съмнителен и някои от тях все още не прилагат достатъчно своите вътрешни политики“, пише BEUC.

Нашето изследване откри достатъчно доказателства за подвеждаща промоция на крипто в Instagram, YouTube, TikTok и Twitter въпреки рекламните политики на социалните медийни платформи.

BEUC е група от 45 независими потребителски организации в 31 държави, които представляват тези институции в ЕС и защитават интересите на потребителите. BEUC призовава КЗК да наложи по-строги правила за рекламиране Докладът на BEUC призовава Европейската мрежа от национални потребителски органи (CPC-Network) да действа и да наложи по-строги правила за рекламиране на тези платформи.

Ролята на криптовалутите и децентрализираните протоколи в социалните медийни платформи

Групата също поиска от CPC-Network да „изиска от съответните социални медийни платформи да включат в своите Условия за ползване забрана за влиятелни лица да популяризират крипто продукти и да приемат подходящи механизми за предотвратяване на излагането на потребителите на нелоялни търговски практики, свързани с тези продукти .“

Новият доклад съвпада с това, че ЕС е в челните редици на крипто законодателството, одобрявайки законодателството за пазарите на крипто активи (MiCA) съвсем наскоро, което има за цел да се противопостави на манталитета на „дивия запад“, преобладаващ в пространството на цифровите активи.

Регламентът има за цел да предостави правна яснота на сектора и да защити инвеститорите от измамници, като същевременно насърчава иновациите в пространството. Правилата, които се очаква да бъдат приложени през 2024 г., изискват фирмите, които искат да издават, търгуват и защитават крипто активи, токенизирани активи , и стабилни монети в блока от 27 държави за получаване на лиценз.

Междувременно някои социални медийни платформи вече са предприели мерки за борба с крипто измамите. Например миналия месец YouTube се намеси, за да предотврати популяризирането на измама с криптовалута XRP в хакнатия популярен YouTube канал DidYouKnowGaming.

По това време екипът зад DidYouKnowGaming предупреди в Twitter, че са загубили достъп до канала си в YouTube, който има 2,4 милиона абонати, след като акаунтът им в Google е бил хакнат. YouTube реагира бързо, като помоли YouTuber за определена информация в опит да им помогне да си възвърнат достъпа до акаунта си. Все пак броят на създателите, станали жертва на хакове, популяризирани в социалните медийни платформи, се е увеличил напоследък с дори по-големи канали като тъй като Linus Tech Tips съобщава за подобни проблеми.

Рискът, породен от подобни хакове, се увеличи допълнително напоследък с нарастването на дълбоките фалшиви съобщения, които се генерират от AI инструменти за създаване на фалшиви видеоклипове за представяне на известни публични личности, които могат да подведат инвеститорите.

Публикацията: "Европейската организация на потребителите обвинява социалните платформи" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!