Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Европейската централна банка с ограничения върху цифровото евро

Европейската централна...
Европейската централна банка с ограничения върху цифровото евро

Европейската централна банка ще трябва да наложи ограничения върху използването на цифровото евро според проектопредложение

Изпълнителната власт на Европейския съюз ще разкрие планове за цифрово евро, което ще изисква от Европейската централна банка да наложи ограничения върху използването му, според доклад на Bloomberg News.

ЕЦБ ще трябва да вземе решение за инструментите, необходими за осигуряване на финансова стабилност, според проект на предложение на Европейската комисия за създаване на цифрово евро, получен от Bloomberg.

„С оглед гарантиране на стабилността на финансовата система, наличието на кредити и предаването на паричната политика, използването на цифровото евро като средство за съхранение на стойност може да бъде предмет на ограничения“, се казва в проектопредложението, според Bloomberg .

Министрите на финансите на Европейския съюз ще се срещнат в четвъртък в Люксембург, за да обсъдят проекта, според Bloomberg. ЕС обмисля пускането на цифровата валута на централната банка и започна фаза на разследване през октомври 2021 г.

Европейската централна банка предлага ограничения за използването на цифрово евро в проектопредложение

Тази фаза се очаква да приключи през октомври тази година, според уебсайта на ЕЦБ.

„Разглеждаме как едно цифрово евро може да бъде проектирано и разпространено, както и въздействието, което може да има върху пазара. След това ще решим дали да започнем процеса на действителното му разработване“, казаха от ЕЦБ.

По света Министерството на финансите на САЩ също активно проучва потенциала на CBDC в САЩ, като последно се фокусира върху поверителността, каза служител във вторник. Някои американски политици, включително губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, твърдяха, че CBDC би нарушил поверителността и казаха, че насърчава „санкционирано от правителството наблюдение“.

Защитниците казват, че CBDC могат да предоставят по-добри финансови услуги на своите граждани. На други места единадесет държави досега са стартирали CBDC и всички икономики от G7 са преминали към етапа на развитие на CBDC, според Атлантическия съвет.

Сега 114 държави, представляващи над 95 процента от глобалния брутен вътрешен продукт, проучват CBDC, когато през май 2020 г. само 35 страни го обмисляха, каза съветът.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Европейската централна банка с ограничения върху цифровото евро" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!