Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

FTX съди инвестиционната фирма за 942 милиона долара

FTX съди...
FTX съди инвестиционната фирма за 942 милиона долара

FTX съди инвестиционната фирма на бившия помощник на Клинтън за 942 милиона долара

Банкрутиралата крипто борса FTX в четвъртък съди бивш сътрудник на г-жа Хилари Клинтън и инвестиционната фирма на бившия сътрудник, като иска да си върне 700 милиона щатски долара (942 милиона сингапурски долара) в инвестиции, за които се твърди, че са направени с присвоени FTX средства.

FTX каза, че нейният основател Сам Банкман-Фрид е бил „разточен покровител“, който е обсипвал с пари г-н Майкъл Кивес, неговата фирма K5 Global и съоснователя на K5 Брайън Баум като част от текуща схема за измамно използване на активи на компанията за лична изгода, според към жалбата, подадена в съда по несъстоятелността.

Bankman-Fried разреши прехвърлянето на 700 милиона щатски долара към дружества на K5 през 2022 г. и той разчиташе на знаменитости и бизнес връзки на K5 в усилията си да получи спасително финансиране в дните преди FTX да фалира през ноември 2022 г., според делото.

Банкман-Фрид описва г-н Кайвс, който е бил помощник на г-жа Клинтън, когато тя е била сенатор от Демократическата партия на САЩ от Ню Йорк, и който е работил като холивудски агент за клиенти, включително актьора и бивш републикански губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер и певицата Кейти Пери, като „вероятно най-свързаният човек, когото някога съм срещал“, и „обслужване на едно гише“ за политически връзки и партньорства със знаменитости, според жалбата.

Bankman-Fried отхвърли притесненията на служителите на FTX, че K5 се „опитва да печели и стотинки“ или „измамва“ FTX, продължавайки да прави инвестиции в стремежа си да изгори собственото си политическо и социално влияние, според жалбата.

FTX съди инвестиционната фирма на бившия помощник на Клинтън за 700 милиона долара

Bankman-Fried разреши инвестиции в проекти на K5, които обогатиха г-н Kives и г-н Baum без печалба за FTX или нейните клиенти, които плащаха сметката, твърди FTX.

В една лоша инвестиция, според жалбата, контролирана от Bankman-Fried фиктивна компания използва 214 милиона щатски долара средства от FTX, за да купи миноритарен дял в марката 818 Tequila на модела Кендъл Дженър, в момент, когато активите на компанията за текила бяха оценени само 2,94 милиона щатски долара.

K5 каза, че делото е неоснователно.

Bankman-Fried се пледира за невинен по обвинения, в които се твърди, че е измамил клиенти на FTX, като е използвал техните средства, за да подкрепи собствените си рискови инвестиции.

От подаването на молба за банкрут, новото ръководство на FTX е възстановило повече от 7 милиарда щатски долара в активи, които могат да бъдат използвани за изплащане на клиенти, чиито средства са били замразени при срива на крипто борсата.

FTX също заведе дела за своята инвестиция преди фалита в борсовата платформа Embed и плащанията си към Genesis Global Capital, фалиралото кредитно звено на крипто фирмата Genesis.

FTX обяви споразумение с Metropolitan Museum of Art, в което музеят се съгласи да върне 550 милиона щатски долара под формата на дарения, които е получил от компании на FTX през 2022 г.

Публикацията на Наталия Иванова: "FTX съди инвестиционната фирма за 942 милиона долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!