Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвинг на Биткойн: Може ли липсата на предлагане да предизвика скок

Халвинг на Биткойн 2024: Може ли недостигът на предлагане да предизвика скок в цената на криптовалутата?

В бързо променящия се пазар на криптовалутата всички погледи са насочени към предстоящото събитие за халвинга на Биткойн, което се очаква да се случи през второто тримесечие на 2024 г. Последните констатации от Glassnode изпратиха шок в крипто общността, което предполага, че събитието може да има по-дълбоко въздействие от по-рано се смяташе.

Към момента месечното издаване на Биткойн възлиза на значителните 27 000 BTC. Въпреки това, последните данни показват, че това може да не е достатъчно, за да отговори на нарастващото търсене на най-известния цифров актив в света. Изследването на различни кохорти в рамките на крипто екосистемата, включително скариди, китове, супер китове, борси и копачи, разкрива забележителна тенденция. През последните 30 дни тези групи колективно добавиха зашеметяващите 86 000 BTC към своите Биткойн притежания, като по същество компенсираха цялата месечна емисия.

Това разкритие предизвика дискусии в пространството на криптовалутите, пораждайки опасения относно потенциалните последици от предстоящото събитие за халвинга на Биткойн. Събитието за халвинга, което се случва приблизително на всеки четири години, е основен аспект на дизайна на Биткойн. Той намалява наградата, която копачите получават за валидиране на транзакции наполовина, намалявайки месечното предлагане на Биткойн от 27 000 BTC до само 13 500 BTC този път.

Икономическите основи диктуват, че когато предлагането намалява, докато търсенето остава стабилно или се увеличава, цените са склонни да се покачват. За Биткойн това може да се превърне в изключително възходящ пазар. Това, което прави този сценарий интригуващ, е, че данните показват, че текущите месечни емисии се борят да отговорят на нарастващото пазарно търсене, което показва, че пазарът може да не е отчел напълно последиците от предстоящото събитие за намаляване на половината.

Одобрението на Bitcoin ETF може да предизвика скок от инвестиции

Принципът на търсене и предлагане е основен в икономиката и важи и за пазара на криптовалута. Недостигът на Биткойн е една от неговите определящи характеристики и с намаляването на предлагането потенциалът за поскъпване става все по-очевиден. Ако тенденцията на нарастващо търсене и недостатъчно предлагане се запази, събитието за халвинга на Биткойн може да предизвика недостиг на предлагане, издигайки криптовалутата до безпрецедентни висоти.

Очакването около събитието за халвинг на Биткойн е осезаемо, като крипто ентусиастите и анализаторите наблюдават отблизо ситуацията. Реакцията на пазара на намаленото предлагане, съчетана с продължаващия институционален интерес към криптовалутите, може да доведе до сценарий, при който Биткойн надмине предишните си рекордни стойности за всички времена.

Необходимо е обаче повишено внимание, тъй като пазарите на криптовалута са известни като нестабилни. Въпреки че данните сочат към потенциално нарастване, неочаквани развития или външни фактори могат да повлияят на резултата.

В обобщение, данните, представени от Glassnode, добавят интригуващо измерение към предстоящото събитие за халвинга на Биткойн. Огромното търсене на Биткойн заедно с намаляващото предлагане рисува картина на пазар, който потенциално подценява въздействието на това решаващо събитие. С наближаването на второто тримесечие на 2024 г. светът на криптовалутите ще бъде на ръба, очаквайки с нетърпение следващата глава в разказа за Биткойн.

Публикацията на Николай Кръстев: "Халвинг на Биткойн: Може ли липсата на предлагане да предизвика скок" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!