Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Helldivers 2 бие рекорди: Най-бързо продаваната PlayStation игра в историята!

Helldivers 2 бие...
Helldivers 2 бие рекорди: Най-бързо продаваната PlayStation игра в...

Helldivers 2 на Sony чупи рекордите като най-бързо продавана игра за PlayStation

В скорошен финансов отчет Sony разкри новаторско постижение за игралната индустрия: Helldivers 2, разработена от шведското Arrowhead Game Studios, се превърна в най-бързо продаваната игра, пускана някога на платформата PlayStation.

Според Sony, Helldivers 2 е продал забележителните 12 милиона копия в рамките на първите си 12 седмици на пазара, надминавайки предишния рекорд, поставен от God of War Ragnarök в същата времева рамка след пускането му през 2022 г., който е продал 11 милиона копия. Продажбите на Helldivers 2 надхвърлиха дори и най-високите очаквания на Sony, демонстрирайки нейната изключителна привлекателност за геймърите по целия свят.

Един от отличителните аспекти на стратегията за издаване на Helldivers 2 беше едновременното й стартиране на PlayStation 5 и PC платформи чрез Steam. С цена от $39,99, Helldivers 2 се отклони от обичайната ценова стратегия на Sony за издания на първи страни, които обикновено започват от $59,99 или по-висока. Този нетрадиционен подход, съчетан с наличността му на компютър от първия ден, допринесе значително за неговия търговски успех.

Steam изигра ключова роля в стимулирането на продажбите на Helldivers 2, като почти 60% от продажбите в месеца на стартиране идват от платформата. Трябва да се отбележи, че играта поддържа силно присъствие в списъка с топ 10 на най-играните игри на Steam за продължителен период, затвърждавайки статуса си на сензация за компютърни игри. Sony призна значителния принос на Helldivers 2 към общите си продажби и печалба през последното тримесечие, отбелязвайки го като най-успешното им PC заглавие досега.

Вдъхновени от успеха на Helldivers 2, Sony обяви плановете си да приеме мултиплатформен подход за публикуване за всички игри на живо, като ги пусне едновременно на PlayStation и Steam в бъдеще. Въпреки това, компанията остава предпазлива относно разширяването на тази стратегия към своите водещи екшън игри за един играч, като Marvel's Spider-Man, The Last of Us и God of War, които са ключови за стимулиране на продажбите на конзоли като изключителни заглавия.

Биткойнът е на път да разбие рекорди

Въпреки триумфа на Helldivers 2, Sony се натъкна на предизвикателства, когато се опитваше да наложи изискване играчите на Steam да свържат акаунт в PlayStation Network. Отрицателната реакция от страна на играчите накара Sony да оттегли политиката, подчертавайки сложността на навигирането в мултиплатформени игрови среди.

В други новини, Sony отчете впечатляващи данни за продажбите на конзолата PS5, която достигна 59 милиона продадени бройки, изоставайки малко зад 60 милиона PS4, продадени през същия период от пускането ѝ на пазара. Въпреки това Sony очаква спад в продажбите на PS5 занапред, въпреки че цялостната финансова перспектива за PlayStation остава положителна, със 17% увеличение на продажбите в сравнение с предходната фискална година.

Освен това Sony обяви промени в ръководството в рамките на Sony Interactive Entertainment, назначавайки Hermen Hulst и Hideaki Nishino съответно за изпълнителни директори на Studio Business Group и Platform Business Group. Тези промени отразяват продължаващия фокус на Sony върху стимулирането на иновациите и растежа в рамките на отдела за игри.

Междувременно в сферата на криптовалутите се случи друго ключово напускане на изпълнителен директор в Polygon (MATIC) Labs. Джак Мелник, бивш ръководител на DeFi, обяви преминаването си към Berachain, базиран в Космос проект, специализиран в справянето с проблемите, свързани с ликвидността, чрез неговия уникален консенсусен модел за доказване на ликвидност (PoL).

Решението на Мелник да се присъедини към Berachain подчертава завладяващата визия на проекта и неговия ангажимент за напредък в децентрализираните финансови решения. Тъй като индустриите на игрите и криптовалутите продължават да се развиват, тези развития подчертават динамичния характер на двата сектора и продължаващия стремеж към иновации и високи постижения.

Публикацията на Сребрин Петров: "Helldivers 2 бие рекорди: Най-бързо продаваната PlayStation игра в историята!" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!