Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Хонконг планира да издаде насоки за токенизация

Регулаторът на ценните книжа в Хонконг планира да издаде изчерпателни насоки за токенизация

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) обяви планове за предоставяне на изчерпателни насоки относно токенизацията на разрешени инвестиционни продукти, подчертавайки своя ангажимент за насърчаване на иновациите в индустрията за управление на активи, като същевременно защитава защитата на инвеститорите и целостта на пазара.

SFC има за цел да разшири гамата от инвестиционни продукти, предлагани в Хонконг, особено тези, насочени към инвеститори на дребно. Той е разрешил новаторски продукти като първия в Азия ETF за въглеродни фючърси и първия в света ETF за зелени облигации, фокусиран върху Азия, бивша Япония. Освен това инициативи като Споразумението за взаимно признаване на фондовете и ETF Connect подобриха пазарния обхват и ликвидността на инвестиционните продукти на Хонконг.

Ripple Labs планира да трансформира индустрията за недвижими имоти чрез токенизация на тяхната платформа CBDC:

Значително развитие, подчертано от SFC, е токенизирането на инвестиционни продукти в отговор на измененията на Наредбата на Хонконг срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма. Токенизацията включва създаване на базирани на блокчейн токени, представляващи собственост върху инвестиционен продукт, улеснявайки ефективна и рентабилна търговия на платформи за търговия с виртуални активи (VATP).

Въпреки че SFC признава потенциалните ползи от токенизацията, той остава предпазлив относно вторичната търговия на токенизирани продукти, разрешени от SFC на VATP. Вторичната търговия въвежда нови рискове, включително изисквания за 24/7 търговия и предизвикателства, свързани с ликвидността, ценообразуването и разбирането на инвеститорите. В момента SFC се фокусира върху първичната търговия с токенизирани продукти и разработва подробни насоки за токенизиране.

В заключение, SFC набляга на отговорните иновации с подходящо регулиране, като подчертава значението на намирането на баланс между иновациите и регулирането, за да се поддържа целостта на пазара и да се защитят инвеститорите. Пускането на подробни насоки относно токенизацията от SFC е силно очаквано във финансовата индустрия, тъй като може да революционизира начина, по който инвестиционните продукти се предлагат и търгуват на пазарите в Хонконг.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Хонконг планира да издаде насоки за токенизация" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!