Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Инфлуенсър предизвиква противоречия с инвестициите в Meme Coin

Инфлуенсър предизвиква...
Инфлуенсър предизвиква противоречия с инвестициите в Meme Coin

Бившият кикбоксьор Андрю Тейт разпалва сблъсъка на Уолстрийт с Meme Coin инвестиции

В смел ход, който разтърси финансовите пазари, бившият професионален кикбоксьор, превърнал се в провокатор в социалните медии, Андрю Тейт, обяви война на Уолстрийт. С претенции за осребряване на 500 000 долара в Биткойни, за да подхрани инвестиционния си бум, Тейт цели да свали хедж фондовете чрез акции на мем монети, особено GameStop (GME).

Провокацията

В поредица от видеоклипове в Twitter Тейт безсрамно обяви намеренията си, заявявайки: „Губим всички пари, сваляме Уолстрийт, сами ще ги сринем“. Неговата мотивация? Падането на неназован мениджър на хедж фондове, за който се предполага, че ще загуби умопомрачителните 13 милиарда долара, ако GameStop отвори на текущата си цена.

Възраждането на ревящото коте

Вдъхновеният от Reddit кръстоносен поход на Tate отразява настроенията от лудостта на GameStop през 2021 г. със завръщането на Keith Gill, известен също като Roaring Kitty или DeepFuckingValue, възобновявайки манията по мемовете. Само публикацията на Gill в Twitter след тригодишна пауза намекна за друго потенциално рали, изпращайки мем монети и токени скок.

Пазарни сътресения и триумф

Последиците от действията на Tate се усетиха във финансовия пазар, като стойността на GameStop се удвои само за 24 часа. Спиране на търговията и ликвидация на инвеститори на стойност 1,4 милиарда долара срещу къси продавачи на GME сигнализират за сеизмична промяна в пазарната динамика. Освен това, неофициална мем монета Solana, която отдава почит на GameStop, отбеляза астрономически печалби.

Ехото на „Окупирай Уолстрийт“.

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Кампанията на Тейт резонира с настроенията на движението "Окупирай Уолстрийт", канализирайки разочарованието срещу финансовите институции, обвинени за кризата от 2008 г. Като се насочва към акции, които причиняват загуби на хедж фондовете, Тейт символизира форма на отмъщение, търсена от някои инвеститори.

Сред противоречия

Смелите финансови маневри на Тейт обаче се случват на фона на лични противоречия. Докато защитава каузата си срещу Уолстрийт, Тейт е изправен пред съдебно производство за предполагаем трафик на хора и обвинения в изнасилване. Въпреки правните неволи, Тейт остава невъзмутим, продължава своите онлайн тиради и се зарича във вярност към етиката на WallStreetBets за задържане на акции, независимо от колебанията в цените.

Заключение

Набегът на Андрю Тейт в инвестициите в мем монети представлява сближаване на финансов бунт и лично убеждение. Остава да видим дали действията му ще предвестят революция срещу Уолстрийт или просто ще подхранят още повече противоречия. Въпреки това смелата позиция на Тейт подчертава развиващия се пазар на финансовия активизъм в дигиталната ера.

Източник: Alpha Reports

Публикацията на Николай Кръстев: "Инфлуенсър предизвиква противоречия с инвестициите в Meme Coin" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!