Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

IRS нарежда на Kraken да разкрие потребителска информация

IRS нарежда на Kraken...
IRS нарежда на Kraken да разкрие потребителска информация

IRS нарежда на Kraken за разкриване на потребителска информация в продължаваща битка

В скорошна съдебна декларация от 30 юни беше разкрито, че на популярната борса за криптовалута, Kraken, е наредено да предостави потребителска информация на Службата за вътрешни приходи (IRS). Решението идва като част от продължаваща съдебна битка между Kraken и IRS, като данъчната агенция иска да получи потребителски записи от борсата от май 2021 г.

Настоящият случай, започнал през февруари 2023 г., произтича от усилията на IRS да изпълни призовка, издадена през 2021 г. В документацията се посочва, че от Kraken се изисква да предостави на IRS идентификационни данни на потребители, които са търгували с криптовалута на стойност минимум $20 000 в рамките на едногодишен период. Това изискване важи за лица, които са били активни в платформата между 1 януари 2016 г. и 31 декември 2020 г.

Според съдебното решение Kraken трябва да разкрие конкретна информация като потребителски имена, дати на раждане, данъчни номера, адреси и данни за контакт на IRS. Съдът обаче призна, че исканията на правителството за информация са били прекалено широки в някои аспекти. По-специално, съдът се съгласи с Кракен, че исканията на IRS за данни от Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML), както и информация относно заетостта на потребителите, нетната стойност и източниците на богатство, надхвърлят обхвата на разследване. Следователно Kraken в момента не е задължен да предоставя тези данни на IRS.

Съдът на САЩ нарежда на Kraken да разкрие информацията на потребителя с IRS

В допълнение към потребителската информация, от Kraken също се изисква да предостави определена информация във веригата, включително хешове на транзакции и блокчейн адреси. Съдът признава значението на „chainsplitting“ или хард форкове, които могат да повлияят на притежанията на криптовалута на потребителите, но може да не бъдат напълно отразени в записите на Kraken. Следователно борсата трябва да предостави съответните данни за блокчейн на IRS.

Нещо повече, Kraken трябва да предостави конкретни транзакционни записи, които не се считат за част от твърде широките искания на правителството. Това изискване гарантира, че IRS получава подходяща информация, като същевременно до известна степен защитава поверителността на потребителите.

Решението на съда представлява значително развитие в продължаващия спор между Kraken и IRS. Тъй като популярността и използването на криптовалутите продължават да нарастват, регулаторните органи по света се борят с това как да се справят с проблемите на данъчното облагане и спазването на законодателството в тази бързо развиваща се среда.

Въпреки че съдът се произнесе в полза на Kraken по определени аспекти, борсата остава задължена да предостави значително количество потребителска информация на IRS, което поражда опасения относно поверителността на потребителите и потенциалните последици за по-широката общност на криптовалутите.

Тъй като тази правна битка се развива, тя вероятно ще има широкообхватни последици както за Kraken, така и за други борси за криптовалути. Резултатът от този случай може да създаде прецедент за начина, по който IRS и други регулаторни агенции подхождат към данъчното спазване в пространството на криптовалутите. Междувременно потребителите и инвеститорите ще следят отблизо развитието, за да разберат въздействието върху тяхната поверителност и финансови дейности в сферата на цифровите активи.

Публикацията на Димитър Тодоров: "IRS нарежда на Kraken да разкрие потребителска информация" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!