Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изходящи потоци на Биткойн ETF: промяна или краткосрочен спад?

Изходящи потоци на...
Изходящи потоци на Биткойн ETF: промяна или краткосрочен спад?

Пазарна динамика на Биткойн ETF: Навигиране на изходящите потоци и настроенията на инвеститорите

При изненадващ обрат на събитията във вторник, крипто пазарът стана свидетел на значителен отлив от ARK 21Shares spot Bitcoin ETF (ARKB) на Cathie Wood, надминавайки изходящите потоци на Bitcoin Trust (GBTC) на Grayscale за първи път от въвеждането на спот Bitcoin ETF в Съединените щати. Това безпрецедентно събитие предизвика дискусии сред инвеститори и анализатори, повдигайки въпроси относно последиците за цената на Биткойн и цялостното пазарно настроение.

Изходящите потоци на ARKB надминават нивата на сивото: Промяна в динамиката на пазара

На 2 април ARKB претърпя изтичане на $87,5 милиона, което се равнява на приблизително 1300 BTC, както се съобщава от Farside Investors. За разлика от тях, Grayscale регистрира дневен отлив от 81,9 милиона долара. Това отбеляза забележителна промяна в динамиката на пазара на Биткойн, предизвиквайки опасения и дебати сред участниците на пазара.

Основният въпрос, който възниква, е дали подобни изходящи потоци показват низходящ сигнал за цената на Биткойн или са естествена част от пазарните приливи и отливи. Инвеститорите и анализаторите следят отблизо ситуацията, за да преценят потенциалното въздействие върху стойността на криптовалутата.

Анализиране на изходящите потоци от ETF: Прозрения от експерти в индустрията

За да придобият по-задълбочено разбиране на значението на изходящите потоци на ARKB, експерти от индустрията претеглиха своите прозрения и перспективи.

Анализаторът на ETF на Bloomberg, Ерик Балчунас, се застъпи за по-широк поглед върху динамиката на ETF. В поредица от коментари в платформата на социалните медии X, Балчунас омаловажава сериозността на изходящите потоци, предполагайки, че дори най-реномираните ETF, като тези, предлагани от Vanguard, периодично изпитват изходящи потоци като част от своя оперативен цикъл.

Докато Биткойн ETF имат нетни изходящи потоци, яснотата за Ethereum ETF остава несигурна

Балчунас допълнително подчерта инструменталната роля на ETF за укрепване на пазарната цена на Биткойн, заявявайки: „ARKB има $2,8 милиарда за по-малко от 3 месеца на пазара. И това е едва 3-то по големина. Бих предположил, че 3-то място ще бъде $500 милиона в този момент. Притоците бяха толкова епични и без ETF, btc вероятно е около $30k." Този коментар подчертава значителното въздействие, което ETF са имали върху поддържането на стойността на Биткойн, което предполага, че последните изходящи потоци представляват малка неуспех в голямата схема.

Колективно поведение на ETF инвеститорите

Балчунас се обърна и към колективното поведение на инвеститорите в ETF, като подчерта, че скорошният спад в цената на Биткойн не трябва да се дължи единствено на изходящите потоци от ETF. Той посочи, че „десетте“ ETF, отнасящи се до „Newborn Nine“ и Grayscale, колективно са отбелязали нетен приток като екип, но цената на Биткойн все още е намаляла с приблизително 6%. Това наблюдение предполага, че натискът за продажба идва от по-широк кръг участници на пазара, а не само от ETF инвеститори.

Известният крипто експерт Скот Мелкър предложи възможна обосновка зад изходящите потоци от ARKB, предполагайки, че това може да е случай на голям инвеститор, който разпределя средства за различен ETF. Тази перспектива подчертава стратегическото преразпределение на активи в крипто ETF пространството.

Прозрачност и анонимност в транзакциите на ETF

В отговор на запитвания относно прозрачността на сделките с ETF, Балчунас хвърли светлина върху присъщата анонимност на търговията с ETF. Той обясни, че няма начин да се знаят конкретните причини зад отделните изходящи потоци, тъй като това може да се дължи на различни фактори, като инвеститорите да бъдат уплашени от нестабилност или дори самият емитент да взема печалби. Балчунас подчерта, че дори емитентът не знае кой влиза и излиза от техните ETF, подчертавайки аспектите на поверителността, които разграничават ETF от другите инвестиционни инструменти.

Входящите Биткойн възвръщат положителния импулс

Въпреки опасенията, породени от неотдавнашните изходящи потоци, пазарът на ETF отново демонстрира устойчивост с положителни потоци от $113,5 милиона на следващия ден. Fidelity поведе пакета с $116,7 милиона входящи потоци, следван от Blackrock с $42 милиона и Bitwise с $23 милиона. ARKB имаше нулева активност, докато GBTC имаше $75 милиона изходящи потоци.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Изходящи потоци на Биткойн ETF: промяна или краткосрочен спад?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!