Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изпържен ли е Bankman на FTX

Изпържен ли е Bankman...
Изпържен ли е Bankman на FTX

Изпържен ли е Bankman на FTX след скорошната вълна от негативни новини около Binance?

Говори се, че бившият главен изпълнителен директор на несъществуващата крипто борса FTX, Сам Банкман-Фрид (SBF), е отговорен за вълната от негативни новини, която напоследък заля крипто борсата Binance.

Binance FUD и участието на SBF

Най-голямата крипто борса по пазарна капитализация, Binance, направи новините много напоследък и голяма част от тях бяха негативни, тъй като има нарастващи опасения, че това може да накара потребителите на Binance да търсят алтернативи, което допълнително отрязва пазарния дял на фирмата.

Скорошни разкрития показаха, че опозореният основател на FTX и бивш главен изпълнителен директор SBF може да е отговорен за страха, несигурността и съмненията (FUD) около Binance през последните няколко дни. По-конкретно, крипто ентусиаст посочи в туит, че фирмата, отговорна за играенето на огромна роля в разпространението на FUD около борсата, е медийна фирма, свързана със SBF.

ТОЧНО: ВСИЧКИ ИСТОРИИ ЗА #BINANCE FUD ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА ИДВАТ ОТ „SEMAFOR“ МЕДИЙНО СТАРТИРАНЕ, В КОЕТО САМ БАНКМАН ФРАИД ИНВЕСТИРА АКО SBF РАЗПРОСТРАНЯВА BINANCE FUD#КРИПТО #БИТКОЙН pic.twitter.com/CimC7UlCgH — Crypto Macro (@cryptomacro14)

Акцентът на този FUD беше, когато Semafor публикува доклад, че Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обмисля повдигане на обвинения за измама срещу Binance, но беше непреклонно поради щетите, които може да причини на клиентите. Тази новина си проправи път до социалните медийни платформи и получи огромни ангажименти от членове на общността на крипто Twitter.

Колебливостта на цените на БНБ остава ниска

Говеждо месо с CZ на SBF

Сам Банкман от FTX - изпържен в затвора

Не може да се отрече, че SBF е правил разкопки на главния изпълнителен директор на Binance Changpeng „CZ“ Zhao по различно време. В публикация в блог, публикувана от SBF през януари, той заяви, че CZ е този, който е проектирал срива на неговата крипто борса.

След това дойде съдбовният туит на CZ, след изключително ефективна многомесечна PR кампания срещу FTX – и срива.

Въпросният туит беше, когато шефът на Binance обяви, че борсата му планира да продаде всичките си притежания на FTT (токени на FTX).

Това не беше първият път, когато SBF дойде при фалита на CZ след FTX. В отговор на туитове на CZ, в които той говори за това, че Binance напуска FTX като инвеститор много преди да започнат техните финансови сътресения, SBF заяви, че главният изпълнителен директор не е трябвало да лъже, тъй като е „спечелил“.

„Ти спечели, @cz_binance. Сега няма нужда да лъжем за изкупуването. Започнахме разговори около закупуването ви и решихме да го направим, защото беше важно за нашия бизнес. И докато бях разочарован от тактиката ви за „преговори“, избрах да го направя“, каза SBF в своя туит.

Като се има предвид това, възможно е опозореният шеф на FTX да търси начини да получи такъв над CZ и неговата борса. Има по-малко начини да направите това от разпространението на FUD, като се има предвид как това може да повлияе на настроенията на потребителите, които на свой ред биха могли да обмислят премахването на своите активи от борсата.

Публикацията на Георги Шопов: "Изпържен ли е Bankman на FTX" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!