Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

JPMorgan за залагането на Ethereum

JPMorgan за залагането...
JPMorgan за залагането на Ethereum

JPMorgan предлага поглед върху скока на залагането на Ethereum: Потенциална бомба със закъснител ли е?

Ethereum (ETH), пионер в областта на децентрализираните финанси (DeFi), претърпя значителен подем в дейностите по залагане, привличайки вниманието на експерти от JPMorgan, загрижени за потенциалните последици от нарастващата централизация на ETH.

Ethereum, в стремежа си да премине към консенсусен механизъм за доказателство за залог, позволи на потребителите да залагат или заключват своите токени, за да поддържат мрежови функции като валидиране на блокове. Въпреки че това предлага награди за залагащите, анализаторите на JPMorgan алармираха за нежелани последствия.

Притесненията относно централизацията на Ethereum

Анализаторите на JPMorgan, водени от Николаос Панигирцоглу, посочиха нарастване на централизацията на мрежата на Ethereum, особено след обновяването на Merge и Shanghai. Мрежата стана по-централизирана, тъй като общата доходност от залагане намаля, отбелязаха те.

Централизацията изглежда е свързана с доставчици на ликвидни залози, особено с именуването на Lido. Докладът подчертава, че топ 5 доставчици на ликвидни залози контролират над 50% от залозите на Ethereum, като само Lido представлява почти една трета.

Това е проблемът със залагането на Ethereum

Въпреки твърденията за децентрализация, тези платформи, според анализатори, показват високо ниво на централизация, което представлява риск за целостта на мрежата. Концентрирани доставчици на ликвидност или оператори на възли могат да компрометират мрежата, потенциално водещи до повреди, атаки или дори тайни споразумения, водещи до олигопол. Такива централизирани субекти биха могли също да манипулират потребителски транзакции, подкопавайки интересите на общността.

Заплахата от повторно залагане и намаляване на възнагражденията

Друго безпокойство в пазара на залагането е надвисналата заплаха от „повторна хипотека“, при която заложените активи се използват като обезпечение в различни платформи на DeFi. Според анализаторите на JPMorgan тази практика може да доведе до верижна реакция на ликвидация, ако стойността на заложен актив се понижи или ако стане жертва на хакове, атаки или грешки в протокола.

Освен това, докато Ethereum напредва по пътя си на залагане, наградите от залагане намаляват. Докладът отбелязва спад в общата доходност на залагането, спадайки от 7,3% преди надстройката в Шанхай до около 5,5% наскоро.

Въпреки тези предизвикателства, цената на Ethereum показа малък ръст от 1,5% през последните 24 часа. В момента се търгува на $1643, с пазарна капитализация от приблизително $9 милиарда към момента на писане. 4-часовата графика показва странично движение в цената на Ethereum.

Публикацията на Сребрин Петров: "JPMorgan за залагането на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!