Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как Bitcoin Spark революционизира крипто пространството

Как Bitcoin Spark...
Как Bitcoin Spark революционизира крипто пространството

Как Bitcoin Spark революционизира крипто пространството: По-отблизо отвъд Bitcoin и Ethereum

Докато Bitcoin и Ethereum отдавна доминират в крипто пазара, бързо развиващата се арена процъфтява в иновациите и адаптирането. Появата на Bitcoin Spark е промяна в парадигмата, която революционизира крипто пространството, като предизвиква и трансформира установения ред на цифровите валути, разширявайки се отвъд областите на Bitcoin и Ethereum.

Какво е Биткойн?

Биткойн е децентрализирана цифрова валута, работеща чрез P2P система и работи на блокчейн технология, а не на централен орган. Често наричан BTC, той е пионер в концепцията за криптовалута през 2009 г. и разпределения регистър, който записва транзакциите. Биткойн е подобен на мрежа от компютри, като транзакциите се проверяват от участници в мрежата (миньори). Биткойн съществува само в цифрова форма и може да се изпраща и получава по целия свят с интернет връзка. Той надхвърля традиционните граници и може да улесни международни транзакции, защитени чрез криптографски техники. Всяка BTC транзакция се записва в блокчейна, което я прави прозрачна и неизменна книга. Всеки може да види подробности за транзакцията, но самоличността на потребителите е псевдонимна. Биткойн ограничава максималното си предлагане на монети на 21 милиона, за да реализира недостиг, подобен на златото. Биткойн осигурява полезност като запас от стойност (дигитално злато), средство за размяна и хеджиране на инфлацията. Нови BTC монети се създават чрез копаене, процес, който също така защитава мрежата и валидира транзакциите. Популярността на Биткойн проправи пътя за десетки хиляди други криптовалути (алтернативи на Биткойн).

Какво е Ethereum?

Ethereum е dApps блокчейн платформа с отворен код, която позволява интелигентно изпълнение на договори. Предложена и разработена в края на 2013 г., ETH мрежата заработи през 2015 г. като гъвкав и програмируем блокчейн, различен от Биткойн, който служи предимно като цифрова валута. Ethereum работи като световен, децентрализиран компютър, позволяващ на разработчиците да изграждат и внедряват децентрализирани приложения в своя блокчейн за различни приложения. Ethereum процъфтява във функционалността на интелигентните договори, където договорите се изпълняват сами, когато даден термин или условие е предварително дефинирано, като по този начин насърчава доверието. ETH води по приходи от NFT, което го прави основна част от екосистемата на блокчейн и криптовалута. Мрежата Ethereum премина през няколко надстройки, за да подобри своята скалируемост, сигурност и устойчивост. Най-забележителното надграждане е преходът на Ethereum от PoW към PoS механизъм, насочен към енергийна ефективност и скорост на обработка на транзакциите.

Bitcoin Spark: Крипто революцията

Препятствия и спорове белязаха възхода на Биткойн. Имаше вътрешни разногласия и конфликти в Биткойн общността, известни като „Биткойн войните“. Тези разногласия се въртят около размерите на блоковете в Биткойн блокчейна, траекторията на технологията и влиянието на разработчиците и копачите при формирането на бъдещето на Биткойн. Вследствие на това Ethereum е изправен пред мащабируемост, задръствания и високи такси за газ.

Протоколът Ethscriptions революционизира NFT пространството в Ethereum Blockchain

Bitcoin Spark (BTCS) се отдели от Bitcoin, за да се справи със скоростта, мащабируемостта и децентрализацията на копаене. Изграден върху Ethereum, той се стреми да увеличи максимално безнадеждната система за интелигентни договори и да разгърне революция в крипто арената.

BTCS внедрява комбиниран механизъм за консенсус PoS и PoW, наричайки го „Proof-Of-Process“ (PoP), блокчейн технология от ново време, революционизираща крипто операциите. PoP носи равенство, справедливост и достъпност до копаене и други процеси на криптовалута, като същевременно се справя с недостатъците на BTC и ETH. В рамките на тази отличителна система миньорите и валидаторите са стимулирани да предоставят процесорна мощност за изчислителни задачи в мрежата. Консумацията на енергия и работата, необходими за потвърждаване на блока, ще останат относително ниски, осигурявайки устойчивост. Структурата на възнагражденията на BTCS е алгоритмично изчислена с акцент върху мощността на обработка, отразявайки аспекта на консенсуса „свършена работа“. Възнагражденията за по-големи размери на дяловете и мощността на обработка намаляват експоненциално, предотвратявайки получаването на неоправдан контрол върху мрежата от всеки отделен субект.

Всеки може да копае, а калкулаторът за награди ще бъде интегриран в приложението Bitcoin Spark, позволявайки на валидаторите да преценят потенциалните си печалби, преди да участват в мрежов консенсус. Bitcoin Spark работи чрез взаимосвързани слоеве, създавайки циклична система. Слоят за изпълнение използва собствения алгоритъм за избор на валидатор на Bitcoin Spark, като избягва автоматичното присвояване на валидатор въз основа на размера на транзакцията. Този изпълнителен слой е допълнително разделен на различни слоеве в стила на езика за програмиране, взаимодействащи с консенсусния слой.

Консенсусният слой играе ключова роля, като установява единодушно съгласие между всички валидатори по отношение на валидността на нов блок, преди той да бъде индексиран. Този консенсусен процес служи като допълнителна мярка за сигурност, укрепвайки мрежата срещу потенциални атаки.

Четвъртата фаза на BT ICO предлага един BTCS токен на цена от $2,25 с 10% стимулиращ бонус, а първите осиновители могат да се радват на възвръщаемост до 489% след успешното стартиране на проекта през ноември.

Публикацията на Георги Шопов: "Как Bitcoin Spark революционизира крипто пространството" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!