Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как да се предпазите от крипто помпи и изхвърляния: Ръководство

Как да се предпазите...
Как да се предпазите от крипто помпи и изхвърляния: Ръководство

Как да разпознаете и да се предпазите от измами с крипто помпи и изхвърляния

Крипто помпи е сравнително нова инвестиционна опция, която придоби популярност през последните години и драстично промени живота на много индивиди. С нарастването на популярността на криптовалутите обаче нарастват и измамите с изпомпване и изхвърляне на крипто. С погрешна информация тези измами имат за цел да заблудят хората да повярват, че дадена крипто инвестиция има висок потенциал, докато може и да не е така.

След успешното убеждаване на някои инвеститори, измамникът изчаква, докато цената на монетата скочи рязко и в крайна сметка продава каквато и да е част от тази монета или токен, които са придобили. Тази практика им носи значителни печалби и след това те се укриват с парите на жертвите си.

Феноменът на изпомпване и изхвърляне на крипто става все по-разпространен през последните години, тъй като криптовалутите могат да се купуват и търгуват анонимно. Може да се каже, че това е лесен и „безопасен“ начин за престъпниците да направят кариера.

Независимо дали сте професионалист или дори начинаещ в крипто, вие сте попаднали на правилното място. В тази статия се обсъжда как да се предотвратят схеми за изпомпване и изхвърляне на крипто и да се инвестира в крипто проекти с по-висок потенциал нагоре. Той обхваща как работят тези измами и как да ги разпознаете и предотвратите. Без повече шум, нека се потопим!

Дефиниране на крипто помпи и изхвърляния: Какво трябва да знаете

С прости думи, схемите за изпомпване и изхвърляне на крипто са вид измама, която включва изкуствено надуване на цената на криптовалута чрез неверни и подвеждащи твърдения. Целта е да се създаде лудост сред инвеститорите, които не са наясно с истинската стойност на актива. След като цената се повиши, измамниците продават притежанията си с печалба, оставяйки на други инвеститори безполезни монети.

5 начина за разпознаване на крипто помпи и изхвърляния

●      Бързи скокове на цените, последвани от сривове

●      Необичайно висок обем на търговия

●      Координиран шум в социалните медии

●      Неизвестни токени или токени с малък обем

●      Фалшиви новини и тактики на FOMO

Бързи скокове на цените, последвани от сривове

Ако видите криптовалута, чиято цена бързо расте, внимавайте да инвестирате в нея, тъй като може да е схема за изпомпване и изхвърляне. Бързите скокове на цените винаги са последвани от сривове, което е един от най-честите признаци на тази измама с криптовалута. Цената на дадена криптовалута може внезапно да скочи до небето, само за да се срине също толкова бързо.

Необичайно висок обем на търговия

Обемът на търговия с крипто е общата стойност на цифровите активи, търгувани за определен период от време. Това е мярка за активността на дадена монета на пазара или на борса. Ако забележите, че обемът на търговия с определена монета или токен е необичайно висок, имайте предвид, че това може да е предупредителен знак. Група търговци или китове" може да манипулират пазара за своя собствена изгода.

Координиран шум в социалните медии

Ако сте били сравнително активни в крипто пространството, ще знаете, че измамниците често използват социални медийни платформи като X (бивш Twitter), за да създадат шум около конкретна криптовалута, насърчавайки инвеститорите да купуват, преди цените да скочат. Междувременно повечето от тези социални медии и дискусионни групи често използват съобщения за копиране и поставяне, за да създадат шум около конкретен токен и внезапно да изчезнат, когато токенът бъде изпомпван.

Неизвестни токени или токени с малък обем

Какво е крипто дренажъри (Crypto Drainer)? Как да се предпазите от тях

Друг ефективен начин за разпознаване на крипто помпи и дъмпове е да се търсят внезапни и значителни увеличения на цените в неизвестни токени или токени с малък обем. Това се дължи на факта, че измамниците често се насочват към тези токени, защото е по-малко вероятно те да бъдат разпознати от регулаторите или експертните инвеститори.

Когато е в ход схема за изпомпване и изхвърляне, измамниците обикновено купуват голямо количество неизвестен токен или токен с малък обем. След това, за да предизвикат лудост за купуване, те ще разпространят невярна или подвеждаща информация за проекта. Това ще доведе до първоначално рязко покачване на цената на токена.

Когато обаче цената на токена достигне определено ниво, измамниците ще продадат своите акции и печалба, причинявайки срив на цената на токена и оставяйки нищо неподозиращите инвеститори, които са закупили токена, да държат чантата.

Фалшиви новини и тактики на FOMO

Измамниците често разпространяват невярна или измамна информация за криптовалутите, за да създадат шум, като например новини за партньорства, одобрения или предстоящи технологични пробиви. Те използват този шум, за да създадат усещане за FOMO (страх от пропускане), което може да накара инвеститорите да вземат ирационални решения. След това тези хора използват този FOMO, за да убедят инвеститорите да закупят криптовалута, преди да е станало твърде късно, и след това продават собствените си акции с печалба.

7 начина да избегнете изпомпването и изхвърлянето на крипто на първо място

За да се предпазите от измами с изпомпване и изхвърляне на криптовалута и да направите разумен инвестиционен избор, е важно да извършите задълбочено проучване и надлежна проверка на всички криптовалути, в които обмисляте да инвестирате. Следните предложения могат да ви помогнат за постигането на тази цел:

●      Внимателно анализирайте белите книги и детайлите на проекта

●      Внимавайте с анонимни източници

●      Осигуряване на надеждност на екипа и подходящ опит в индустрията

●      Жетонът трябва да има адекватна пазарна капитализация и обем на търговия

●      Проверете автентичността на участието на общността и следването.

●      Не се поддавайте на FOMO и FUD (страх, несигурност и съмнение)

●      Използвайте стоп-лосс поръчка, когато е необходимо

Заключителни мисли

Схемите за изпомпване и изхвърляне на крипто са реална заплаха за крипто инвеститорите и цялата DeFi индустрия, но има стъпки, които можете да предприемете, за да се защитите. Като следвате съветите в тази статия, можете да увеличите шансовете си да избегнете тези измами и да запазите трудно спечелените си пари.

Като цяло всяка схема за изпомпване и изхвърляне на крипто се придържа към една и съща фундаментална структура. Те създават токен и за да увеличат стойността му колкото е възможно повече, те публикуват за него в социалните медии, споделят мемове и канят потребители в своите канали в социалните медии. Затова винаги е най-добре да се поразровите, преди да направите покупка.

Публикацията на Светлана Петкова: "Как да се предпазите от крипто помпи и изхвърляния: Ръководство" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!