Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Китай предупреди гражданите за последствията от крипто сделки

Китай предупреди...
Китай предупреди гражданите за последствията от крипто сделки

Китай предупреждава гражданите за последствията от „улесняването“ на крипто сделки

Китайско министерство предупреди гражданите за тежките последици от „улесняването“ на крипто транзакции от името на други хора.

Нацията наложи две мащабни репресии срещу крипто, едната през 2017 г., а другата през 2021 г.

Първата репресия беше насочена главно към крипто борси, принуждавайки повечето брокери и платформи за търговия далеч от континента.

Втората репресия принуди банките да затворят транзакциите, свързани с крипто, и забрани добива на крипто. Независимо от това, много китайски търговци остават запалени по крипто.

Виждат се доказателства за процъфтяваща китайска извънборсова търговия с монети през 2023 г., като сделките с USDT и Bitcoin изглеждат най-популярни.

21st Century Business Herald (чрез Stockstar) съобщи, че има увеличение на публикациите в социалните медии, качени от хора, които се опитват да наемат „съучастници“ за крипто трансфер на трети страни.

Биткойнът се повиши с 36% на годишна база, след като Китай предупреди, че BTC се „насочва към нула“

Една такава публикация гласи следното:

„Помогнете на хората да прехвърлят и превеждат пари, за да печелят хиляди долари на ден. Това е лесно!“

Тези „вербовчици“ казват, че публикуват доходоносни „странични работни места“.

„Но Министерството на обществената сигурност предупреди, че лицата, които участват в тези „схеми“, е „много вероятно да извършат престъпление за подпомагане на измама в ИТ мрежа“.

Министерството, както и правни и ИТ изследователи, предупредиха, че осъдените за подобни престъпления очакват „срочни“ присъди и глоби.

Защо някои китайски граждани искат да се „улеснят“ крипто сделките?

Медиите дадоха пример с лице с фамилно име Генг, който според съобщенията е обработил транзакции на стойност почти 1 милион долара, свързани с криптовалута, през личните си банкови сметки. Генг, каза полицията, е получил „такса за услуга“ до около 418 долара за всяка транзакция.

Но Генг и неговите сътрудници оттогава са обвинени в редица престъпления, отбелязва медията. Актуализираният наказателен кодекс на Китай описва подробно, че „помагането на други да използват информационни мрежи за извършване на престъпления и предоставянето на достъп до интернет, хостване на сървъри, осигуряване на мрежово съхранение и предоставяне на комуникационни услуги” са наказуеми.

Кодът може да се приложи към онези, които улесняват крипто търговията от името на други, предупредиха експерти. Ако съдилищата преценят, че престъпленията са „сериозни“, извършителите могат да бъдат глобени и затворени до три години. Двама други лица, и двамата с фамилия Ли, бяха осъдени на шест до осем месеца затвор за използване на собствените си банкови сметки, за да помогнат на други да купуват крипто.

Министерството и свързаните с него изследователи твърдят, че „най-честата форма на престъпление, свързано с криптоактиви“ през 2022 г. е прането на пари, което представлява 55% от общия брой за годината. Още 21% от случаите са свързани с измами, докато хазартът и пирамидалните схеми представляват по-малък брой. Миналия месец група оператори на стейбълкойни беше задържана от полицията в Шанхай.

Публикацията на Тодор Цонев: "Китай предупреди гражданите за последствията от крипто сделки" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!