Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Корекцията на Биткойн: знак за здравословна пазарна корекция

Корекцията на Биткойн:...
Корекцията на Биткойн: знак за здравословна пазарна корекция

Корекция на Биткойн: Здравословна пазарна корекция на фона на теглене на печалба от дългосрочни притежатели | Анализ

Биткойн (BTC) претърпя забележителна корекция, спадайки с над 7% от 1 април, като цените паднаха от $70 877,82 до текущото ниво от $65 619,10. Анализаторите от Bitfinex приписват тази корекция на прихващане на печалби от дългосрочни притежатели (LTH), като я разглеждат като естествена пазарна корекция след неотдавнашния скок на BTC до нови върхове за всички времена.

Според анализаторите на Bitfinex текущата корекция отразява фаза на консолидация, тъй като предишното пасивно предлагане, особено сред дългосрочните притежатели, се разпродава. Тази дейност за теглене на печалби, въпреки че се случва в по-малък мащаб в сравнение с предишните пикове на бичия пазар, допринесе за повишена волатилност в цените на BTC тази година.

Коментарът на Bitfinex подчертава, че този феномен на теглене на печалби е в съответствие с историческите пазарни цикли, при които стари доставки, държани от дългосрочни притежатели, се активират след достигане на нови рекордни стойности за всички времена. Този цикличен характер на пазара подчертава моделите на разпределение и натрупване, отразявайки настроенията на инвеститорите и пазарната психология.

Tether купува 8888 BTC, но цената на Биткойн пада: бичи сигнал или пазарна корекция?

Тъй като BTC се доближава до границата от $70 000, анализаторите наблюдават значително увеличение на генерирането на печалби, като над $2,6 милиарда са записани във верижни транзакции, приписвани предимно на дългосрочни притежатели. Те предвиждат продължаващи пазарни колебания, тъй като притокът на това новооткрито предлагане се абсорбира.

Въпреки това, външни фактори като представянето на фондовия пазар могат да повлияят на цените на Биткойн. Руслан Лиенха, началник пазари в YouHodler, предполага, че потенциална корекция на традиционните пазари може да предизвика изтичане на капитал от крипто активи, водено от институционални инвеститори, придържащи се към официални инвестиционни подходи, базирани на кредитни рейтинги на активи.

Въпреки възможността за допълнителни корекции, Lienkha остава оптимист за траекторията на Биткойн, предвиждайки потенциален скок до $80 000 до края на годината. Той очаква възходяща тенденция, водеща до събитието за преполовяване, последвано от фиксиране на печалбата и последващи ограничени корекции на цените.

В заключение, докато неотдавнашната корекция на цените на Биткойн може да предизвика краткосрочни колебания, тя се разглежда като здравословна пазарна корекция, водена от теглене на печалби сред дългосрочните притежатели. С цикличния характер на пазара и външните фактори в играта, инвеститорите се съветват да се ориентират предпазливо във волатилността, като същевременно поддържат дългосрочна перспектива за потенциала на Биткойн за растеж и стабилност.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Корекцията на Биткойн: знак за здравословна пазарна корекция" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!