Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто анализаторите се разделиха заради Биткойн

Крипто анализаторите...
Крипто анализаторите се разделиха заради Биткойн

Върнахме ли се? Крипто анализаторите се разделиха по отношение на бича на Биткойн

Биткойнът може да е далеч под историческия връх от $69 044, който достигна към края на 2021 г., но това е вярно: той надмина очакванията през 2023 г., като скочи с 86% от началото на годината, когато се търгуваше за по-малко от 17 000 долара.

„Дигиталното злато“ днес се търгува за над $30 000 за монета, тъй като институционалните пари нахлуват на пазара след редица високопоставени заявления за борсово търгувани фондове, стартирането на крипто борса, подкрепена от големи играчи на Уолстрийт и според някои от тези, които търсят хеджиране на инфлацията.

Но колко дълго ще продължи? Някои експерти казаха на Decrypt, че настроенията на инвеститорите наистина са се променили от миналата година.

Други казаха, че проблемите с фиатната ликвидност означават, че върхът може вече да е налице. Ликвидността се отнася до способността на пазара да улесни конвертирането между актив във фиатна валута.

Когато ликвидността е лоша, търговците губят пари поради събития като тънки книги с поръчки и по-големи спредове – и може да има и по-голяма волатилност.

Крипто търговецът Pentoshi каза в Twitter в понеделник, че смята, че може да настъпи „по-голяма корекция“, ако Биткойн достигне границата от $32 500. Той добави, че това ще се случи, тъй като „късните дълги позиции се появяват и хората започват да надхвърлят ливъриджа“ – което означава, че тези, които отварят дълъг договор сега, може да поемат голям риск.

$BTC, докато наближаваме зоната от 32k, ако най-накрая мислите да получите дълга позиция, време е да попитате към какво се насочвате, ако е така, мисля, че ако получим по-голяма корекция, тя е от тази зона от 32,5k, където се появяват късните дълги позиции и хората започват за прекомерен ливъридж. — Пентоши (@Pentosh1)

В момента търговците копнеят за Биткойн – и плащат доста стотинки, за да го направят. Директорът по деривати на Amberdata Грег Магадини каза за Decrypt, че търговците плащат премия за възходяща експозиция. „Това е най-високото ниво на премия за разговори, което сме виждали през последните 18 месеца“, добави той.

Но търговецът Алекс Крюгер каза на Decrypt, че въпреки че „ликвидността има значение“, в момента тя е „надценена от участниците на пазара“. Той добави, че Биткойнът вече е до голяма степен декориран от TradFi (традиционни финанси) и че най-големият цифров актив по пазарна капитализация е скочил с 20% след приложението на BlackRock ETF.

Демократите се разделиха заради противоречивия законопроект за регулиране на крипто

„Одобрението на SEC е много далеч от това да бъде включено в цената“, добави той.

„Следователно вярвам, че Биткойнът има място да продължи да се повишава.“

BlackRock, която управлява активи на стойност 9,5 трилиона долара, кандидатства пред Комисията по ценни книжа и борси на САЩ за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) преди три седмици.

Експерти казаха, че коефициентите са в полза на фирмата, която е почти непобедена, когато се издига срещу SEC, на 575-1, тъй като почти всяко едно от нейните приложения за ETF е получило одобрение.

Това доведе до рязко покачване на цената на Биткойн – инвеститорите с големи пари теглиха пари от къси продукти и ги включваха в дълги. Какво е Биткойн?

„Видяхме 10 последователни седмици на изходящи потоци от къси Биткойн продукти, което предполага, че настроенията наистина са се променили положително през последните седмици“, каза ръководителят на изследванията на CoinShares Джеймс Бътърфил.

„Върнахме ли се? Изглежда така, но одобрението на физически Биткойн ETF далеч не е свършена сделка в този момент – все пак поне се движим в правилната посока.“

Докато крипто търговецът Райън Скот каза на Decrypt, че купуването на ETF в новините „вероятно е в цената в по-голямата си част сега, докато не се вземе действително решение“, добавяйки, че решенията на Федералния резерв и макроикономическите условия вероятно сега са по-важни фактори за това дали Биткойн ще се люлее нагоре или надолу.

В крайна сметка Биткойн все още е рисков актив и е вероятно – засега – да се движи в съответствие с решенията, които Федералният резерв взема.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Крипто анализаторите се разделиха заради Биткойн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!