Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто измамник с фалшива история за болен от рак в Twitter

Крипто измамник с...
Крипто измамник с фалшива история за болен от рак в Twitter

Крипто измамник манипулира фалшива история за болен от рак в Twitter, за да търгува с NFT, ето още!

Общността на Crypto Twitter се обедини в подкрепа на лице, което твърди, че е болен от рак и се опитва да продаде незаменими токени (NFT), за да се бори с болестта.

Крипто общността действа бързо, тъй като туитът придоби значителна популярност и многобройни крипто инфлуенсъри се присъединиха, призовавайки хората да закупят NFT и да покажат своята подкрепа за художника.

Ситуацията обаче се обърна, когато потребителите на Twitter, включително художникът web3 Arcanic, незабавно разкриха, че акаунтът просто препродава произведения на изкуството, създадени от други артисти като Snooow.

На 30 май крипто инфлуенсър на име Андрю Уанг отиде в Twitter, за да разкрие истината зад Pixel Penguins, NFT проекта, създаден от предполагаемия пациент с рак.

В Twitter Уанг сподели подробна тема, разкриваща потенциалната измама. Нишката описва как Hopeexist1, самопровъзгласил се художник на пиксели, твърди, че се бори с рак на очите, докато създава дигитално изкуство за други. По-късно обаче се разбра, че произведенията на изкуството, използвани в проекта, са откраднати.

В допълнение, Arcanic хвърли светлина върху факта, че същият акаунт преди това е използвал подобни измамни тактики, като например невярно твърдение, че съпругата им се бори с рак и че те се борят с финансови затруднения.

Крипто измамник успешно прехвърли 63,5 ETH приходи от измамата

Заглавие: Научен урок: Моята среща с измамник на крипто портфейл пълна история

Проектът NFT натрупа приблизително 61,68 етер, което се равнява на 117 000 долара. Крипто изследователят ZachXBT съобщи, че средствата са били прехвърлени в различни портфейли, със спекулации, че може да са били насочени към крипто борсата OKX.

BenJammin, член на крипто общността, който първоначално сподели проекта NFT, изрази мислите си относно ситуацията. Той отбеляза:

Ние като общност се събрахме, за да подкрепим някого със сърцераздирателна история. За половин ден се почувства отново добре и истинско.

Друг потребител каза:

Уморен съм от тези глупости, присъединих се към това Web3 пространство заради търсенето на знания, общност и вибрации. Сега това е помийна яма от измамници. Arcanic също изразиха своята гледна точка, описвайки инцидента като „удар в червата“ за тези, „които се стремят да повлияят положително на пространство, изпълнено с драма и опортюнистични индивиди“.

Arcanic обаче подчерта, че общността на крипто Twitter поддържа и ще остане съпричастна и състрадателна, което предполага, че хората не са намалили способността си да разбират подобни ситуации.

Оттогава измамникът деактивира акаунта си в Twitter и в резултат на това минималната цена на колекцията Pixel Penguins се срина с 86% до 0,004 ETH от пика си от 0,075 ETH на OpenSea. Данните от NFT пазара показват, че Pixel Penguins са записали 6582 продажби с обем от 216 ETH.

Освен това Андрю Уанг изрази съжаление за популяризирането на колекцията, като се извини и заяви, че наистина вярва, че това е легитимен проект.

Публикацията на Николай Кръстев: "Крипто измамник с фалшива история за болен от рак в Twitter" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!