Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто проектът Worldcoin временно спря в Кения

Крипто проектът...
Крипто проектът Worldcoin временно спря в Кения

Крипто проектът Worldcoin временно спря в Кения – ето защо

В сряда вътрешното министерство на Кения направи важно съобщение, спирайки проекта за криптовалута Worldcoin до второ нареждане. Решението дойде като предпазна мярка за гарантиране на обществената безопасност и спирането ще остане в сила, докато съответните агенции не могат да оценят задълбочено проекта, за да се уверят, че е лишен от риск.

Преди спирането Кения се похвали с голям брой места, приблизително 18, където хората можеха да посетят станции „Orb“, за да проверят своите световни идентификатори с помощта на сферичните и огледални скенери за ирис на компанията.

Въпреки това, поради огромното търсене, операторите на Orb преместиха своите станции в Международния конгресен център Kenyatta (KICC), за да поемат големия брой хора, търсещи проверка.

Worldcoin: Загриженост за поверителността и наблюдение от надзорен орган

Worldcoin, съосновател на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, е изправен пред задълбочено наблюдение от страна на пазачите на поверителността поради уникалния си подход. Проектът включва сканиране на човешки ириси, за да се предостави на хората дигитален паспорт, известен като World ID.

Компанията твърди, че тези цифрови идентичности ще играят решаваща роля в бъдеще, доминирано от изкуствения интелект, позволявайки на хората да докажат своята автентичност и да се разграничат от роботите.

WLDUSDT се търгува на $2,39 на дневната графика на TradingView.com

Проектът за криптовалута Worldcoin е спрян в Кения

Въпреки това, законността на събирането на такива чувствителни биометрични данни породи опасения, особено по отношение на съхранението и обработката на тази информация. Защитниците на поверителността бяха особено гласни в резервите си относно процеса на събиране на данни, който започна едва преди девет дни.

В резултат на това европейските регулатори, включително тези от Франция, Германия и Обединеното кралство, започнаха разследвания на спорния крипто проект.

Службата на комисаря по информацията (ICO) на Обединеното кралство подчерта, че организациите трябва да извършат оценка на въздействието върху защитата на данните, преди да обработват високорискови данни.

Над 2 милиона регистрации по целия свят

Въпреки тези продължаващи разследвания и опасения, кълбата за сканиране на ириса на Worldcoin продължават да работят в няколко страни, включително Обединеното кралство, Франция и Германия. В световен мащаб има 366 активни сфери, с общо 2000 единици, готови за разгръщане.

Обръщайки внимание на опасенията за поверителността, уебсайтът на Worldcoin заявява пълно съответствие с всички закони и разпоредби, уреждащи събирането и трансфера на биометрични данни, включително Общия регламент за защита на данните в Европа (GDPR).

Популярността на Worldcoin нарасна до голяма степен поради стимулите, предлагани на доброволците, които се регистрират за проекта. Индивидите получават 25 WLD жетона в замяна на снимка на техните ириси, в резултат на което над 2 164 000 души от 120 различни националности в 34 държави вече са се регистрирали.

Наскоро листнат на големи борси, цената на токена WLD варираше от $2,39 до връх от $7,50. С един човек, който се проверява на всеки осем секунди, Worldcoin има амбициозни планове да увеличи броя на сферите в големите градове, разширявайки значително капацитета за регистрации през следващите месеци.

Публикацията на Георги Шопов: "Крипто проектът Worldcoin временно спря в Кения" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!