Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Крипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина

Крипто репресиите на...
Крипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина

Бивш съветник на SEC: Крипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина

Репресиите в крипто индустрията, ръководени от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), могат да бъдат сложени от десетилетна правна доктрина, според един от предишните съветници на регулатора.

В скорошен епизод на The Scoop podcast, J.W. Верет – бивш член на консултативния комитет на председателя на SEC Гари Генслер – обясни как доктрината за основните въпроси може да повлияе на резултата от последните съдебни дела на агенцията срещу две от най-големите глобални компании за крипто: Binance и Coinbase.

Верет каза, че доктрината за основните въпроси засяга „как съдилищата гледат на това какво правят изпълнителните агенции в така наречените независими агенции и преценяват колко уважение да отдават на нещата, които правят“.

Исторически погледнато, доктрината Chevron е предоставила на регулаторните агенции широка свобода на преценка в това как те наблюдават определени индустрии въз основа на широки мандати от Конгреса с неясни специфики.

Въпреки това доктрината за основните въпроси, която се разглежда като конкурентна доктрина, гласи, че дадена агенция трябва да получи изрично одобрение от Конгреса, преди да се опита да регулира въпрос от „национално, икономическо или политическо значение“.

Правната доктрина може да сложи край на крипто репресиите

Верет каза, че доктрината за основните въпроси най-вероятно няма да влезе в действие, докато случаите на Coinbase и Binance.US не стигнат до апелативните съдилища.

„Но без съмнение това е едно от нещата, които надвисват над тези случаи“, каза той.

Професорът по право добави, че е „по-развълнуван да търгува с Coinbase“ в резултат на делото. „Мисля, че това е аргумент, с който Coinbase и Binance ще се борят“, каза Верет.

Главният изпълнителен директор на първия, Брайън Армстронг, многократно е призовавал Конгреса да осигури регулаторна яснота на крипто, за да попречи на индустрията да мигрира по-нататък офшорно.

За разлика от това, председателят Генслер твърди, че съществуващите закони за ценните книжа са достатъчни, за да управляват крипто, като се позовава на съдебните дела на Binance и Coinbase като „прост казус за ценни книжа, но той е в контекста на крипто“.

Генслер получи обратна реакция от членове на Конгреса, подкрепящи крипто, включително камшик от мнозинството в Камарата на представителите Том Емер, който е съавтор на законопроект този месец както за преструктуриране на SEC, така и за уволнение на Генслер.

Бившият служител на SEC Джон Рийд Старк дебатира милиардера инвеститор Марк Кюбан по тази тема миналата седмица, като първият аргументира, че крипто има цялата регулаторна яснота, от която се нуждае.

„Наредбата за ценните книжа не е предназначена да бъде прецизна, а вместо това е умишлено изготвена да бъде широка и всеобхватна“, обясни той. „Яснотата не е просто необичайна, тя умишлено се избягва.“

Публикацията на Милчо Атанасов: "Крипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!