Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Лайткойн скочи над Ethereum в активни адреси: бичи сигнал или прегрял пазар?

Лайткойн скочи над...
Лайткойн скочи над Ethereum в активни адреси: бичи сигнал или...

Litecoin изпреварва Ethereum при нарастване на активните адреси: Анализиране на последиците

На 6 юни Litecoin (LTC) отбеляза забележителен скок в мрежовата активност, надминавайки Ethereum (ETH) по брой активни адреси – рядко явление в пазара на криптовалутите. Според данни от IntoTheBlock активните адреси в мрежата на Litecoin са се увеличили със 75% , достигайки общо 602 720 — най-високото ниво от януари. Тази статия разглежда факторите зад този скок, последиците от него и по-широкия контекст, в който работят Litecoin и Ethereum.

Нарастване на активните адреси: Поглед отблизо

Разбиране на активните адреси

Активните адреси са решаваща метрика в анализа на блокчейн, представляваща броя на уникалните портфейли, участващи в успешни транзакции за определен период. Този показател предоставя представа за нивото на ангажираност на потребителите и мрежовата активност, като често корелира с обемите на транзакциите и използването на мрежата.

Безпрецедентен скок на Litecoin

Последните данни разкриват, че активните адреси на Litecoin надвишават тези на Ethereum, със значителен марж от над 100 000 . Това увеличение бележи забележимо отклонение от типичните модели, при които Ethereum обикновено доминира в показателите за мрежова активност. Трябва да се отбележи, че увеличението на активните адреси се дължи предимно на по-малки транзакции, което показва засилено участие от инвеститори на дребно или по-малки портфейли.

Разбивка на данните

 • Общо активни адреси на 6 юни : 602 720 (Litecoin)
 • Увеличение : 75%
 • Сравнение с Ethereum : Надминат с над 100 000 адреса

Източник на транзакциите

Въпреки че по-голямата част от дейността произхожда от транзакции, включващи по-малки суми, имаше забележим ръст във всички размери на транзакции, включително тези от портфейли, държащи LTC на стойност между $10 000 и $10 милиона . Тази широкообхватна дейност предполага силен интерес към Litecoin сред различни инвеститорски сегменти.

Пазарен контекст: Litecoin срещу Ethereum

Цена и пазарно поведение

Въпреки скока на мрежовата активност, цената на Litecoin не претърпя съответно увеличение. По време на скока LTC беше оценен на $83,52 , което отразява спад от 1,8% през предходните 24 часа. Ethereum, търгуван на $3791 , също отбеляза леко обезценяване, което показва, че увеличаването на мрежовата активност не се е превърнало веднага в ценови печалби за двете криптовалути.

Съотношение пазарна капитализация към термокапачка

Друг важен показател, който трябва да се вземе предвид, е съотношението пазарна капитализация към термокап, което оценява пазарната оценка на криптовалута спрямо общите разходи за сигурност на миньорите. Скок в това съотношение често сигнализира, че дадена монета се търгува с премия в сравнение с разходите на копачите, което потенциално показва надценяване.

Текущото съотношение

 • Съотношение на пазарната капитализация на Litecoin към Thermocap : 0,00000003
 • Извод : Ниско показание, което предполага, че Litecoin в момента не е прегрял и може да е подценен спрямо историческите върхове.

Съотношение пазарна стойност към реализирана стойност (MVRV).

Коефициентът MVRV дава представа за доходността на притежателите чрез сравняване на текущата пазарна стойност със средната покупна цена на актива. Този показател помага да се прецени дали е вероятно притежателите да реализират печалби, ако продават на текущи цени.

MVRV съотношения

 • 30-дневно MVRV съотношение на Litecoin : 13,35%
 • 30-дневно MVRV съотношение на Ethereum : 4,69%

Тези съотношения предполагат, че средно притежателите на Litecoin са в по-добра позиция да реализират печалби в сравнение с притежателите на Ethereum. Високата рентабилност обаче може също да предизвика теглене на печалби, потенциално повлиявайки на движението на цените.

Последици и потенциални перспективи

Краткосрочно въздействие

Нарастването на активните адреси в мрежата на Litecoin подчертава нарастващия интерес и ангажираност от разнообразен набор от инвеститори. Въпреки че това не повиши веднага цената на LTC, то полага основа за потенциални бъдещи печалби, ако тенденцията в мрежовата активност продължи.

Ценови прогнози

Litecoin

Shiba Inu (SHIB) скочи на нестабилен пазар: бичи сигнал или кратко свиване?

Като се имат предвид текущите показатели и настроенията на пазара, цената на Litecoin може да надхвърли границата от $100 , особено ако пазарът стане бичи. Нивото от $100 служи като психологическа съпротива и нарушаването му може да сигнализира за значителен импулс нагоре.

Ethereum

За Ethereum надхвърлянето на нивото от $4000 в средносрочен план е реалистична възможност. Продължаващите положителни развития, като напредък в екосистемата Ethereum и благоприятни пазарни условия, биха могли да повишат цената на ETH.

По-широко пазарно настроение

Пазарът на криптовалута остава силно нестабилен и външни фактори като регулаторни промени, макроикономически условия и настроения на инвеститорите играят решаваща роля при оформянето на ценовите траектории. Както Litecoin, така и Ethereum вероятно ще бъдат повлияни от тези по-широки тенденции.

Стратегически съображения за търговци и инвеститори

Litecoin (LTC)

1. Стратегия за натрупване

Инвеститорите може да обмислят натрупване на LTC по време на периоди на ниска оценка, особено ако очакват възходяща тенденция в целия пазар. Мониторингът на активните адреси и други фундаментални показатели може да даде представа за оптималното време за натрупване.

2. Краткосрочна търговия

За търговците, използването на колебанията в установените ценови диапазони може да предложи възможности за печалби. Задаването на тесни нива на спиране на загубите и внимателното наблюдение на точките на съпротива, като психологическата бариера от $100 , ще бъде от решаващо значение.

Ethereum (ETH)

1. Дългосрочна инвестиция

Здравата екосистема на Ethereum и непрекъснатото развитие го правят убедителна дългосрочна инвестиция. Поддържането на ETH през пазарните цикли и фокусирането върху фундаментални области на растеж, като децентрализирани приложения (dApps) и интелигентни договори, може да донесе значителна възвращаемост.

2. Търговия с променливост

Търговците могат да се възползват от присъщата променливост на Ethereum, като използват стратегии, които се възползват от колебанията в цените. Мониторингът на ключови нива на подкрепа и съпротива и привеждането в съответствие на сделките с по-широките пазарни тенденции ще бъде от съществено значение.

Заключение

Скорошният скок на активните адреси в мрежата на Litecoin бележи важен крайъгълен камък, подчертавайки уникален момент, в който LTC изпревари Ethereum по отношение на мрежовата активност. Въпреки че това не се отрази незабавно на цените, това показва нарастваща ангажираност от разнообразна инвеститорска база. Както Litecoin, така и Ethereum предоставят интригуващи възможности за търговци и инвеститори, като потенциалните ценови движения зависят от пазарната динамика и по-широките икономически условия.

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, информираността относно основните показатели, мрежовата активност и по-широките пазарни тенденции ще бъде от решаващо значение за справяне със сложността на инвестирането в цифрови активи като Litecoin и Ethereum. Независимо дали за краткосрочна търговия или дългосрочна инвестиция, разбирането на тази динамика може да осигури стратегическо предимство в непрекъснато променящия се крипто пазар.

Публикацията на Георги Минев: "Лайткойн скочи над Ethereum в активни адреси: бичи сигнал или прегрял пазар?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!