Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Lens Protocol набира 15 милиона долара

Lens Protocol набира 15 милиона долара за разширяване на децентрализирани социални медии – Следващият конкурент на Twitter?

Lens Protocol на Aave, социален слой за web3, събра 15 милиона долара финансиране за разработване на децентрализирани социални медии, поддържани от блокчейн. Според публикация в блог от 8 юни, IDEO CoLab Ventures ръководи кръга на финансиране заедно с други VC, като General Catalyst, Variant, Blockchain Capital и Palm Tree.

Други известни рискови капитали, включително A. Capital, Seed Club Ventures, Robot Ventures и DAO като PUNK DAO и Flamingo DAO, участваха в набирането на средства. Изтъкнати ангелски инвеститори като Хейдън Адамс (главен изпълнителен директор на Uniswap), съоснователят на OpenSea Алекс Атала, и бившият технически директор на Coinbase Баладжи Шриниваса също финансираха проекта.

Lens пуска социална медия, в която всички изграждат заедно През последните няколко месеца се появиха много децентрализирани решения за социални медии, особено на фона на предизвикателствата пред Twitter след поглъщането на Илон Мъск. Lens е най-новата фирма, която въвежда децентрализирано решение за социални медии. Протоколът ще разположи средства от 15 милиона долара за продължаващото развитие на своята екосистема, която е от полза за потребителите на web3, създателите и строителите.

Новото приложение дава приоритет на децентрализацията, позволявайки на потребителите пълен контрол върху своите профили, връзки, публикации и данни. Създателите, потребителите и създателите могат лесно да преминат към нова платформа, като вземат своето съдържание и последователи.

Lens Protocol набира 15 милиона долара за насърчаване на децентрализирани социални мрежи

„Нашата визия в Lens е да ускорим приемането на следващото поколение интернет, задвижван от човешка връзка – социалният слой, задвижван от хората“, каза Стани Кулечов, основател на Lens Protocol.

„Хората са подтикнати да се свързват и споделят с другите, било то новини, снимки, развлечения, мнения и т.н. Lens създава по-социален, отворен, справедлив и демократичен интернет – защитен от блокчейн технология и управляван от участници“, добави той .

Според Кулехов, Lens предлага иновативен подход за подобряване на социалните преживявания чрез запазване на цифровата идентичност на потребителите и позволяване на преносимостта.

Той отбеляза, че новите социални медии ще революционизират интернет пейзажа, въвеждайки нови модели за монетизиране и печеливши бизнеси, които споделят приходите по справедлив начин между създателите и потребителите. Ник ван Ек, партньор в General Catalyst, един от участващите VC, отбеляза, че усилията на Lens се стреми към изграждане на платформа, която дава възможност на потребители, творци и предприемачи. Ек обясни, че технологията с отворен код, данните и алгоритмите на Lens могат да трансформират социалните мрежи, като предлагат на потребителите и създателите на съдържание повече стойност.

Революционизиране на социалните мрежи

Според публикацията в блога, Lens предвижда мрежа от социални екосистеми от децентрализирани приложения, безпроблемно достъпни за потребителите чрез универсален профил. Протоколът се стреми да реши проблема с потребителите, които трябва да влизат в множество сайтове, като създава социална екосистема, където потребителите могат безпроблемно да преминават от едно приложение към друго, носейки своите последователи, съдържание и данни със себе си.

Съоснователят и генерален партньор във Variant, Ли Джин, отбеляза, че екипът на Lens възлага обществено достъпна социална графика, която отключва по-ориентирана към потребителя парадигма на социалните мрежи. Lens стартира като технологичен стек без преден клиент и има разви своята екосистема в множество социални мрежи на трети страни с нови клиенти и алгоритми, като OpenSea и Strive. Това развитие може да отбележи крайъгълен камък в началото на нова ера на социалните мрежи.

Публикацията на Олег Димитров: "Lens Protocol набира 15 милиона долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!