Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ликвидациите на XRP скочиха до $6 милиона: Алчността ли изпреварва пазара?

Ликвидациите на XRP...
Ликвидациите на XRP скочиха до $6 милиона: Алчността ли изпреварва...

Ръст на ликвидациите на XRP: това ли е краят на алткойна или възможност за покупка?

Експертни прозрения разкриват смесен пазар на фона на скорошни разпродажби

В един бурен 24-часов период XRP договорите на Ripple бяха изправени пред зашеметяващите $6 милиона в ликвидации, което подчертава нестабилния характер на пазара на криптовалути, особено след значителни колебания в цените.

Потапянето на 1 април

Разпродажбата започна, когато XRP, търгуван на приблизително $0,61 в началото на месеца, се срина заедно със спада на Биткойн под границата от $67 000. Тази низходяща спирала отекна в различни криптовалути, предизвиквайки широко разпространена несигурност сред инвеститорите.

Дълги срещу къси: Разкриване на динамиката

От ликвидираните $6 милиона, значителни $5,6 милиона бяха свързани с дълги позиции, отразявайки залозите, направени от търговци, очакващи повишения на цените. Обратно, късите позиции, очакващи понижения на цените, представляват по-малка сума, възлизаща на приблизително $324 230. Това несъответствие подчертава преобладаващото настроение на оптимизъм сред търговците въпреки пазарната турбуленция.

Скок на обема на фона на разпродажби

Какво е индексът на страха и алчността?

Интересното е, че на фона на ликвидациите, XRP стана свидетел на забележителен скок в обема на търговия, регистрирайки забележително увеличение от 58,69% в рамките на същия период от време. Въпреки това, ценовото действие разкри, че голяма част от тази повишена активност се е превърнала в продажби, а не в натрупване, сигнализирайки за силен импулс надолу. Ако тази тенденция се запази, анализаторите спекулират за потенциален по-нататъшен спад в цената на XRP, вероятно към границата от $0,55.

Тълкуване на процента на финансиране

Въпреки значителните цифри за ликвидация, процентът на финансиране на XRP остава положителен, което показва, че цената на безсрочния договор на актива се търгува с премия. Този положителен процент на финансиране, ако се поддържа на фона на намаляващите цени, предполага, че постоянните купувачи може да не извлекат значителни печалби, потенциално облагодетелствайки агресивните продавачи. Следователно, преобладаващото пристрастие клони към мечи перспективи, което засилва опасенията на фона на продължаващите пазарни сътресения.

Различни гледни точки: Анализаторите преценяват

На фона на преобладаващата несигурност анализаторите предлагат различни гледни точки за бъдещата траектория на XRP. Докато някои предвиждат продължаване на низходящата тенденция, други, като CrediBULL Crypto, предвиждат потенциален бичи обрат. Позовавайки се на анализ на диаграмата на XRP спрямо Биткойн, CrediBULL Crypto прогнозира силен потенциал нагоре, което предполага, че XRP може да се повиши от нивото на подкрепа от $0,55 до $0,74 в краткосрочен план.

Доминиране на алткойн: Решаващ фактор

Въпреки това, за да може XRP наистина да надмине Биткойн, доминирането на алткойн трябва да надмине това на водещата криптовалута. Въпреки подобни стремежи, алткойните също се бориха със значителен натиск надолу, което допълнително усложни перспективите на XRP на фона на по-широката пазарна динамика.

Заключение

Докато XRP преминава през бурен период, белязан от значителни ликвидации и пазарни разпродажби, бъдещата траектория на криптовалутата остава несигурна. Докато някои анализатори очакват по-нататъшен натиск надолу, други предвиждат потенциален бичи обрат, подчертавайки сложността на текущия пазарен пазар. На фона на тези различни гледни точки, инвеститорите трябва да бъдат внимателни и да останат бдителни в своите оценки, за да се ориентират ефективно през тези предизвикателни времена.

Публикацията на Тодор Цонев: "Ликвидациите на XRP скочиха до $6 милиона: Алчността ли изпреварва пазара?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!