Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

MakerDAO разкрива PureDai: Напълно децентрализирана революция на стабилни монети

MakerDAO разкрива...
MakerDAO разкрива PureDai: Напълно децентрализирана революция на...

MakerDAO разкрива планове за PureDai: Напълно децентрализиран стейбълкойн

MakerDAO, децентрализираната автономна организация, известна със своята стабилна монета Dai, обяви стратегическа промяна с планове за представяне на нова стабилна монета на име PureDai. Този ход означава значителен напредък към пълна децентрализация, насочена към развиващите се нужди на крипто общността.

Преход към чиста децентрализация

Руне Кристенсен, главен изпълнителен директор и съосновател на MakerDAO, очерта амбициозната визия за PureDai. За разлика от настоящия Dai, който е подкрепен от комбинация от децентрализирано и централизирано обезпечение, PureDai ще използва изключително децентрализирани активи. Те включват Ethereum (ETH) и Lido-staked Ether (stETH) като обезпечение, отбелязвайки връщане към основополагащите принципи на децентрализацията.

Основни характеристики на PureDai:

 • Децентрализирано обезпечение : PureDai ще се поддържа само от децентрализирани активи като ETH и stETH.
 • Операция на основната мрежа на Ethereum : Тя ще работи единствено в основната мрежа на Ethereum, използвайки стабилната сигурност на мрежата.
 • Децентрализирани оракули : PureDai ще използва децентрализирани оракули за ценови емисии, като гарантира, че нито един субект не може да манипулира стойността му.
 • Свободно плаващо фиксиране : За разлика от традиционните стабилни монети, обвързани директно с щатския долар, PureDai ще има свободно плаващо фиксиране, което набляга на децентрализацията над фиатната стабилност.

„Потребителите на Dai в бъдеще ще имат възможността да надстроят своя Dai до PureDai, което е връщане към идеологическите корени на Dai“, каза Кристенсен.

Представяме ви PureDai: Подобряване на децентрализацията и устойчивостта

Дизайнът на PureDai е насочен към потребители, които дават приоритет на децентрализацията и устойчивостта. След пускането си PureDai ще бъде неизменна система, което означава, че няма да изисква допълнителни надстройки или промени, като по този начин ще запази своята децентрализирана природа. Притежателите на Dai могат безпроблемно да надстроят до PureDai, осигурявайки плавен преход за тези, които желаят чиста децентрализация.

NewStable: Закрепен за Fiat наследник на Dai

Какво е атомен суап? Децентрализирана революция в крипто търговията

В допълнение към PureDai, MakerDAO планира да пусне още една стабилна монета, NewStable. Този нов стейбълкойн ще наследи Dai, като се съсредоточи върху растежа, доходността и устойчивостта, като същевременно поддържа традиционната връзка с USD. NewStable също така ще отговаря на регулаторните изисквания относно активите от реалния свят (RWA).

Основни характеристики на NewStable:

 • Обвързване на USD : NewStable ще поддържа традиционно обвързване на фиат към щатския долар.
 • Съответствие с нормативните изисквания : Той ще отговаря на разпоредбите, свързани с активи от реалния свят, което го прави подходящ за приемане на масовия пазар.
 • Интеграция с конвенционалните финанси : За разлика от PureDai, NewStable ще се интегрира с конвенционалните финансови системи.

„Повечето случаи на използване на Dai ще бъдат наследени от NewStable, който ще се фокусира върху приемането на масовия пазар и съвместима с регулаторните изисквания поддръжка на реални активи“, каза Кристенсен.

Стратегия с двоен път: PureDai и NewStable

Двойната стратегия на MakerDAO за въвеждане на PureDai и NewStable предлага на потребителите избор между пълна децентрализация и регулирана, обвързана с фиат опция. Очаква се този стратегически ход да задоволи нуждите на различни потребители, като всички потребители и интеграции се очаква да преминат към PureDai или NewStable през следващите години.

Заключение

Съобщението на MakerDAO за PureDai представлява значителна стъпка към подобряване на децентрализацията в рамките на крипто пространството. Като предлага както PureDai, така и NewStable, MakerDAO отговаря на разнообразните нужди на своите потребители, като гарантира, че те могат да избират между чиста децентрализация и регулиран, обезпечен с фиат стейбълкойн. Този иновативен подход подчертава ангажимента на MakerDAO за развитие и посрещане на динамичните изисквания на екосистемата на криптовалутата.

Публикацията на Сребрин Петров: "MakerDAO разкрива PureDai: Напълно децентрализирана революция на стабилни монети" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!