Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Макс Кайзър оспорва подхода на Аржентина към криптовалутата

Макс Кайзър оспорва...
Макс Кайзър оспорва подхода на Аржентина към криптовалутата

Макс Кайзър оспорва подхода на Аржентина към криптовалутата на фона на икономическите реформи

Макс Кайзер, съветник на президента на Ел Салвадор Найиб Букеле по въпросите на Биткойните, наскоро разкритикува позицията на аржентинския президент Хавиер Милей по отношение на криптовалутата. Кайзер твърди, че икономическите стратегии на Milei са погрешни, тъй като те обединяват Биткойн заедно с други криптовалути, определяйки го като „грешка на новобранец“.

Коментарите на Кайзър идват в момент, когато Аржентина се бори със сериозни финансови предизвикателства, белязани от значителната девалвация на песото спрямо щатския долар от 2008 г. насам. Докато крипто общността оценява отвореността на Милей към Биткойн, неговата по-широка политика за криптовалута предизвика противоречия сред Биткойн максималистите.

Президентът Милей, който встъпи в длъжност през декември, приложи смели икономически мерки за справяне с финансовите проблеми на Аржентина. Въпреки това администрацията му се сблъска с негативна реакция заради неотдавнашните разпоредби, въведени от Comisión Nacional de Valores, които задължават доставчиците на услуги за виртуални активи да се регистрират в правителството. Кайзър твърди, че включването на Биткойн в тези разпоредби подкопава неговия различен статут и може да попречи на усилията на Аржентина за икономически реформи.

Контрастни политики: Ел Салвадор срещу. Аржентина

Макс Кайзър подкрепя SEC: Алткойните са ценни книжа, Биткойн не е

В рязък контраст с подхода на Аржентина, Ел Салвадор, под ръководството на президента Букеле, прегърна криптовалутата, по-специално като стана първата страна, която легализира Биткойн през 2021 г. Регулаторната рамка на страната за цифровите активи обаче по-специално изключва Биткойн, подчертавайки уникалния му статус в сравнение с други криптовалути. Този подход привлече бизнеси като Bitfinex, които получиха лиценз съгласно новия закон на Ел Салвадор миналата година.

Докато политиката на Ел Салвадор за Биткойни спечели похвали, Аржентина се противопостави на последващия пример. Президентът Милей дори предложи възможността за доларизиране на аржентинската икономика, отклонявайки се от стратегията, ориентирана към Биткойн, застъпвана от личности като Кайзер. Неотдавнашните крипто регулации на Аржентина, включително Биткойн, допълнително подчертават контрастиращите нагласи към цифровите валути между двете нации.

Биткойн дилемата: Уникален статус и раздор

Дебатът относно крипто регулациите на Аржентина отразява по-широки дискусии в общността на криптовалутите. Максималистите на Биткойн, включително Keiser, подчертават неговата уникалност като децентрализирана система и хранилище на стойност. Те критикуват обединяването на Биткойн с други криптовалути като неразбиране на неговата отделна роля, подчертавайки продължаващото разногласие в крипто общността, особено по отношение на регулирането.

Критиката на Keiser към политиката на Milei подчертава различни подходи за използване на криптовалути за икономическа реформа. Докато примерът на Ел Салвадор демонстрира ангажимент за приемане на Биткойн в рамките на неговата финансова и правна рамка, законодателните действия на Аржентина предполагат предпазливост към цифровите активи. Това несъответствие отразява продължаващия дебат около правилното използване и регулиране на криптовалутите в националните икономики.

Публикацията на Георги Шопов: "Макс Кайзър оспорва подхода на Аржентина към криптовалутата" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!