Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Масивен Биткойн трансфер повдига интерес в крипто общността

Масивен Биткойн...
Масивен Биткойн трансфер повдига интерес в крипто общността

Предупреждение за китове: Трансферът на Биткойн за 494 милиона долара предизвиква спекулации на фона на очакванията за CPI

В развитие, което отекна в общността на криптовалутите, Whale Alert, платформа, специализирана в проследяването на големи транзакции с криптовалута, наскоро съобщи за значително прехвърляне на 7999 Биткойни (BTC) от известната американска борса Coinbase до неразкрит адрес. При преобладаващия пазарен курс от приблизително $62 200 за BTC, тази транзакция възлиза на близо половин милиард долара.

Трансферът, заловен в туит от Whale Alert, бележи значително движение на средства в екосистемата на криптовалутата:

7 999 #BTC (494 138 045 USD), прехвърлени от #Coinbase в неизвестен нов портфейл  https://t.co/VVnMEFFAHy — Whale Alert (@whale_alert) 15 май 2024 г.

По-внимателното изследване на блокчейн данните разкрива интригуващ модел в използването на тези средства. След първоначалното прехвърляне към нов адрес, обозначен като „1JmaF“, Биткойнът впоследствие беше фрагментиран на по-малки части и разпръснат в 62 други адреса.

Всеки следващ трансфер включва приблизително 165,3 BTC, което означава приблизително 10,2 милиона долара на транзакция, което предизвиква спекулации относно мотивите зад разделянето на средствата и самоличността на участващите субекти.

Значение на фона на очакванията за CPI

Масивен трансфер на Chainlink (LINK) предизвиква любопитство и спекулации

Моментът на това значително изтегляне е особено забележим, съвпадайки с повишеното очакване около актуализациите за потребителската инфлация в САЩ. Анализатори спекулират, че предстоящото публикуване на данните за индекса на потребителските цени (CPI) може да окаже значително влияние върху финансовите пазари, включително сектора на криптовалутите.

Тъй като очакванията се различават по отношение на априлския доклад за CPI, има изобилие от несигурност по отношение на потенциалния пазарен отговор на данните. Въпреки че преобладаващите прогнози предполагат приглушено покачване на инфлацията, действителните цифри остават несигурни, вкарвайки елемент на очакване в пазарните настроения.

Неизвестните намерения на кита

Мотивите зад това значително теглене на Биткойни от неизвестното лице остават забулени в мистерия. Спекулациите изобилстват относно това дали китът, термин, който обикновено се използва за описание на големи притежатели на криптовалута, разчита на благоприятни икономически данни и последващ пазарен растеж.

Докато общността на криптовалутите очаква по-нататъшно развитие, последиците от този масивен трансфер стават все по-големи, подчертавайки сложното взаимодействие между пазарната динамика, икономическите показатели и поведението на отделните инвеститори в рамките на непрекъснато развиващия се пазар на цифровите активи.

Публикацията на Тодор Цонев: "Масивен Биткойн трансфер повдига интерес в крипто общността" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!