Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Millennium Management става най-големият притежател на Биткойн ETF

Millennium Management...
Millennium Management става най-големият притежател на Биткойн ETF

Millennium Management води институционална промяна: Става най-добрият притежател на Биткойн ETF

Millennium Management наскоро се появи като най-големият притежател на Биткойн ETF, по-специално iShares Bitcoin Trust (IBIT) и Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC). Това развитие се доказва от скорошна декларация на SEC, която разкрива значителните дялове на Millennium Management в тези ETF.

Биткойн ETF холдинги на Millennium за 2 милиарда долара

Според подаването на 13F-HR SEC, Millennium Management е разпределило близо 2 милиарда долара за различни Биткойн ETF, което представлява около 3% от неговия фонд от 64 милиарда долара. Разбивката на техните инвестиции е както следва:

 • iShares Bitcoin Trust : $844,181,820
 • Биткойн фонд Fidelity Wise Origin : $806,640,303
 • Grayscale Bitcoin Trust : $202,029,915
 • ARK 21Shares Bitcoin ETF : $45,001,320
 • Биткойн ETF : $44,737,805

Това стратегическо разпределение на инвестиции в различни Биткойн ETF не само диверсифицира рисковете, но също така подчертава възходящата позиция на Милениум по отношение на Биткойн като клас активи.

Институционално доверие в Биткойн ETF

Значителното участие на Millennium в Биткойн ETF е силен индикатор за нарастващо институционално доверие в цифровите валути. Увеличеното участие на фирмата подчертава убеждението, че криптовалутите ще продължат да бъдат интегрирани в основната финансова система.

Нарастващ институционален интерес

Ранен притежател на Ethereum премества милиони ETH към борсата

Други забележителни финансови институции също показаха повишен интерес към Биткойн ETF, както се вижда от скорошни документи в SEC:

 • Boothbay Fund Management : Инвестира $377 милиона в различни Биткойн ETF.
 • Инвестиционен съвет на щата Уисконсин : Разпределени близо 162 милиона долара за IBIT на BlackRock и GBTC на Grayscale.

Освен това фирми като Hightower Advisors, SouthState Bank и дори големи компании като JPMorgan Chase навлязоха на пазара, демонстрирайки широко разпространено институционално доверие в Биткойн ETF като жизнеспособни инвестиционни средства.

Скок на цената на Биткойн

Нарастващото приемане и инвестициите в Биткойн ETF съвпадат със значителни движения на цените на самия Биткойн. Наскоро цената на Биткойн скочи до $66 000, отбелязвайки увеличение от 7% в рамките на 24 часа. Този скок се дължи на най-новите данни за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, които показват намаление на основната инфлация. Тези данни вероятно са повлияли на настроенията на инвеститорите, позиционирайки цифровите активи като Биткойн като защита срещу икономическата нестабилност.

Заключение

Значителните инвестиции на Millennium Management в Биткойн ETF подчертават нарастващия институционален интерес към цифровите активи. С близо 2 милиарда долара, разпределени за различни Биткойн ETF, Millennium е водещ, демонстрирайки силна вяра в бъдещето на криптовалутите. Тази тенденция е допълнително подкрепена от инвестициите на други големи финансови институции, което показва нарастващо доверие в Биткойн ETF като ключови компоненти на диверсифицирани инвестиционни портфейли.

Тъй като Биткойн продължава да вижда значителни движения на цените, институционалната подкрепа на Биткойн ETF предполага обещаващо бъдеще за цифровите активи в основния финансов пазар.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Millennium Management става най-големият притежател на Биткойн ETF" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

SEC настоява за п...
SEC настоява за подаването на Ethereum ETF: Влиянието на BlackRock и пазарните последици

SEC призовава емитентите да ускорят подаването на документи за Ethereum ETF: BlackRock ли стои зад натиска? Общността на криптовалутите е...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!