Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Най-доброто ръководство за AVAX стейкинг

Най-доброто...
Най-доброто ръководство за AVAX стейкинг

Най-доброто ръководство за AVAX Staking(залагане): стъпка по стъпка

Залагането стои като основен елемент в дизайна на блокчейн, интегрален процес, при който потребителите заключват част от своите криптовалутни притежания, за да подкрепят оперативната устойчивост на блокчейна. Този механизъм е особено важен в блокчейните Proof of Stake (PoS) като Avalanche (AVAX), където валидаторите се избират за изковаване на нови блокове въз основа на количеството монети, заложени като обезпечение. В това изчерпателно ръководство ще очертаем най-добрия начин да се включите в залагането на AVAX, използвайки популярния портфейл без попечителство, Core, като наш ориентир.

Разбиране на значението на залагането

Участието в консенсусния механизъм Proof-of-Stake (PoS) се отличава от традиционното Proof-of-Work (PoW), използвано от първо поколение криптовалути като Bitcoin. Залагащите се ангажират активно, като заключват активите си в интелигентен договор, получавайки естествения актив като награда. Тази структура на стимули не само насърчава залагането, но също така укрепва сигурността и децентрализацията на PoS мрежите.

Разнообразни пътища за залагане

От Ethereum до Avalanche и Solana до Sei, множество блокчейни от второ и трето поколение използват Proof of Stake. Въпреки че процесът споделя прилики в тези вериги, методите за участие на залагащите се различават. Трябва да се отбележи, че има повече от един път за залагане на родния токен на блокчейн и допринасяне за процеса на валидиране на мрежата.

Сложността произтича от факта, че въпреки че много притежатели може да пожелаят да заложат собствените си активи като AVAX, не всеки е склонен да стартира валидаторски възел. Това изисква специален хардуер, технически опит и денонощна поддръжка. За да се справи с това, делегираното залагане се появява като решение, което позволява на потребителите да залагат активите си с трета страна, управляваща възел от тяхно име и споделяйки наградите.

Опции за претегляне на залагане

Най-доброто ръководство за печелене

Нарастването на блокчейните Proof of Stake доведе до изобилие от услуги за залагане. Потребителите обаче трябва да правят разлика между попечителство и не-попечителство. Докато централизираните борси предлагат услуги за залагане за блокови вериги от ниво 1, те запазват попечителството върху активите. Тази липса на контрол и потенциални уязвимости в сигурността правят попечителското залагане по-малко препоръчително, особено при значителни притежания на криптовалута.

За потребители, притежаващи AVAX на борса, използването на интегрирани услуги за залагане може да е достатъчно. Независимо от това, истинското участие в залагането на блокчейн се постига чрез услуга, която позволява на потребителите да поддържат попечителството на своите активи, като гарантират възможността да ги изтеглят едностранно – крайъгълен камък на предложението за стойност на блокчейна.

Оптимален подход: AVAX залагане без попечителство

Основният метод за залагане на родни активи като AVAX, особено на Avalanche, включва решение без попечителство, като специален портфейл. Това ръководство използва Core, много популярен Avalanche портфейл, за да илюстрира процеса. Независимо дали на мобилни устройства, в мрежата или като разширение за браузър, Core предлага гъвкавост. Тук ще се съсредоточим върху опцията за разширение на браузъра.

Залагане с Core – ръководство стъпка по стъпка

 1. Създаване и удостоверяване на Core Wallet:

  • След като създадете портфейл на Core и се удостоверите чрез предпочитания от вас метод (напр. Google), посетете портала за залагане на Core.
 2. Свържете своя портфейл:

  • На страницата Staking изберете Delegate. Това улеснява залагането без директно управление на възел на валидатор. Свържете портфейла си, когато бъдете подканени.
 3. Прехвърляне на AVAX:

  • За залагане са необходими минимум 25 AVAX. Ако е необходимо, прехвърлете токени към P-веригата от EVM-съвместимата C-верига. Core ви води през „Прехвърляне на AVAX“ и „Одобряване на прехвърлянето“.
 4. Изберете размер на залога:

  • Обратно на страницата за делегат изберете сумата за залагане, като се уверите, че сте оставили малка сума AVAX за такси за газ.
 5. Изберете възел:

  • Изберете възел на валидатор от наличните опции, като вземете предвид таксите и други подробности. Задайте продължителност на залагането (минимум 14 дни) и посочете адреса на портфейла за получаване на награди.
 6. Преглед и изпращане:

  • Потвърдете подробностите за залагане на страницата с обобщение. Когато сте доволни, изпратете делегирането си.
 7. Завършване:

  • Честито! Сега залагате AVAX на Avalanche P-Chain, като същевременно запазвате пълен контрол върху активите си. След периода на залагане, изтеглете или реинвестирайте, докато продължавате да жънете награди.

Въпреки че процесът включва няколко стъпки, Core рационализира изживяването, правейки залагането на AVAX достъпно и възнаграждаващо само с няколко кликвания. Това ръководство гарантира, че можете активно да допринасяте за мрежовата сигурност и да печелите AVAX награди с лекота.


Свързани новини

Още новини с автор : Крипто Новини

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Известният инвест...
Известният инвеститор Робърт Кийосаки предвижда скок на биткойн до $100 000 до юни 2024 г.

Известният инвеститор Робърт Кийосаки прогнозира скок на биткойн до $100 000 до юни 2024 г.: Визионерска перспектива за растежа на криптовалутата...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове