Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Нарастват милионерските Биткойн портфейли през 2023 г

Нарастват...
Нарастват милионерските Биткойн портфейли през 2023 г

Експоненциално разширяване: Нарастването на милионерските Биткойн портфейли през 2023 г

Развиващият се пазар на Биткойн: скок в портфейлите на милионерите и динамиката на пазара

Пейзажът на криптовалутите, особено в притежанията на Биткойни (BTC), претърпява значителна трансформация, очевидно в последните данни, сочещи до значителен скок в адресите на крипто портфейли, всеки от които притежава над $1 милион в Биткойни. Този скок, отбелязващ впечатляващо увеличение, подчертава нарастващото богатство и засиления инвестиционен интерес в сектора на криптовалутите.

Троен скок в портфейлите на милионерите

Анализирането на данните разкрива поразителна тенденция – броят на Биткойн адресите с притежания над 1 милион долара претърпя драматичен скок. Тази промяна в разпределението на криптовалутното богатство е забележителна, като BitInfoCharts показва увеличение от 23 795 такива адреса в началото на годината до впечатляващите 81 925. Този скок от 237% само за 11 месеца подчертава забележителното натрупване на богатство в Биткойн екосистемата.

Изключително важно е да се отбележи, че тези милионерски портфейли не отговарят изключително на индивидуални инвеститори, тъй като значителна част принадлежи на борси за криптовалута и финансови институции. Тази сложност добавя нюанс към тълкуването на натрупването на богатство, което предполага комбинация от индивидуални и институционални инвестиции в Биткойни.

Интелигентните договори Cardano нарастват с близо 10 000 през 2024 г

Сравнителните данни от Glassnode предлагат историческа перспектива, разкривайки, че броят на адресите, държащи над $1 милион в Биткойни достигна своя връх по време на последния бичи пазар през ноември 2021 г., съвпадайки тясно с крайъгълния камък на най-високата цена на Биткойн за всички времена от $69 000.

Възходът на Wholecoiners

Успоредно с нарастването на милионерските портфейли е увеличаването на „wholecoiners“ – портфейли, съдържащи поне един пълен Биткойн. Тази категория отбеляза скромен, но забележим ръст от началото на годината, с 1 018 015 адреса за цели монети, отбелязвайки 4% увеличение. Този ръст сигнализира за стабилно, макар и по-малко драматично, разширяване на притежаването на Биткойн.

Най-значителното увеличение на адресите на wholecoiner от 2018 г. насам се случи между април и декември на предходната година. Този период, характеризиращ се със солидни тенденции на натрупване, се проведе въпреки общия спад на цените на Биткойн, повлиян от различни големи неуспехи в крипто индустрията.

Траектория на пазара на Биткойн

Биткойн е в момента се търгува на около $37 100, което отразява увеличение от 38% през последния месец. Този скок се подхранва от очакванията за няколко предстоящи спот продукти на борсово търгувани фондове (ETF). Анализаторите на Bloomberg ETF спекулират с голяма вероятност за спот одобрение на Bitcoin ETF до началото на януари. Очаква се потенциалното одобрение да катализира значително покачване на цените на Биткойн.

Въпреки възходящото пазарно настроение, анализаторите са разделени относно потенциалното въздействие на спот одобрението на Биткойн ETF. Съществуват различни мнения относно това дали подобен ход би предизвикал следващия възход на пазара на криптовалута, добавяйки елемент на непредсказуемост към бъдещето на Биткойн и неговата пазарна динамика.

Публикацията на Николай Кръстев: "Нарастват милионерските Биткойн портфейли през 2023 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!