Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Натрупване на стейбълкойни от китове: бичи сигнал или ход преди корекция?

Натрупване на...
Натрупване на стейбълкойни от китове: бичи сигнал или ход преди...

Китовете натрупват над 55% от предлагането на стейбълкойни: предшественик на бичи импулс?

Сигналите сочат към потенциален възход на пазара на фона на натрупването на китове

В забележително развитие в рамките на пазара на криптовалута, китовете значително увеличиха притежанията си от стабилни монети, като повече от 55% от общото циркулиращо предлагане сега са под тяхно попечителство. Тази тенденция на натрупване, наблюдавана главно сред портфейли с притежания над $5 милиона, повдига интригуващи възможности за бъдещата траектория на пазара, с последици както за краткосрочни корекции, така и за дългосрочен бичи импулс.

Стабилни монети: Катализатори за динамиката на пазара

Стабилните монети, известни със способността си да запазват фиатната стойност, като същевременно улесняват безпроблемните транзакции в рамките на крипто екосистемата, се очертаха като основни активи, движещи динамиката на пазара. Нарастващата им известност като предпочитана среда за придобиване на други криптовалути подчертава значението им както като средство за съхранение на стойност, така и като катализатор за пазарна активност.

Натрупване на китове: Стратегически ход

Според прозрения от фирмата за анализи във веригата Santiment, китовите портфейли са участвали в стратегическо натрупване на стабилни монети през последните три седмици. Тези съгласувани усилия доведоха до това, че тази влиятелна кохорта придоби повече от 5% от общите доставки на водещи стабилни монети като USDT, USDC, DAI и TUSD. Такова значително натрупване предполага стратегическо позициониране от китовете, вероятно в очакване на благоприятни пазарни условия за разширяване на техните портфейли с криптовалута.

Очакване на пазарна корекция

Tether купува 8888 BTC, но цената на Биткойн пада: бичи сигнал или пазарна корекция?

Едно правдоподобно тълкуване на тази активност на китовете е тяхното очакване за значителна пазарна корекция, която би предоставила благоприятни моменти за значителни придобивания. Анализът на Santiment е в съответствие с този разказ, като показва, че китовете може да се позиционират стратегически, за да се възползват от спадовете на пазара, за да укрепят своите Биткойн притежания. Наблюдаваното възстановяване на пазара на 1 април допълнително потвърждава тази теория, като данните от CryptoQuant разкриват нетен приток на стабилни монети към борсите за криптовалута през този период.

Нарастващите резерви на Stablecoin на борсите

Стабилното нарастване на резервите на стейбълкойни на борсите от началото на годината добавя тежест към представата за предстояща пазарна активност. С близо 20,36 милиарда монети, които в момента се държат в борсови портфейли, най-високата цифра от повече от година, пазарните наблюдатели очакват повишена волатилност и потенциал за възраждане на Биткойн през следващите седмици. Историческите модели показват, че увеличенията на депозитите в стабилни монети често предхождат резки скокове в пазарната цена на Биткойн, засилвайки очакванията за предстоящи пазарни промени.

Глобална динамика на пазара на стейбълкойни

На фона на натрупването на китове и нарастващите валутни резерви, глобалният пазар на стейбълкойни продължава да бележи силен растеж. Общата пазарна капитализация на стейбълкойни надхвърли 143 милиарда долара за първи път от 2022 г., като водещи активи като USDT и USDC оглавяват възстановяването. USDT, най-големият стейбълкойн в света, запази положителния си импулс от предходната година, нараствайки с 13% от началото на годината, за да достигне зашеметяващите 104 милиарда долара пазарна оценка. Междувременно USDC се очерта като забележителна история на успеха, преживявайки забележителен ръст от 33% от началото на годината до достигане на $32 милиарда, отбелязвайки значителен обрат от предизвикателствата през предходната година.

Заключение

Натрупването на стейбълкойни от китове, съчетано с нарастващите резерви на борсите и продължаващия растеж на глобалния пазар на стейбълкойни, рисува завладяваща картина на развиващата се динамика на пазара. Докато краткосрочните последици предполагат потенциални корекции и повишена волатилност, дългосрочната перспектива загатва за възходящ импулс, воден от стратегическата активност на китовете и нарастващата известност на стабилните монети в екосистемата на криптовалутата. Докато пазарът се движи през тази динамика, инвеститорите се съветват да останат бдителни и да се възползват от възникващите възможности в този непрекъснато развиващ се пазар.

Публикацията на Роберт Петров: "Натрупване на стейбълкойни от китове: бичи сигнал или ход преди корекция?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!