Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Непреместеното предлагане на Биткойн достигна нов рекорд

Непреместеното...
Непреместеното предлагане на Биткойн достигна нов рекорд

Непреместеното предлагане на Биткойн достигна нов рекорд за цялото време, докато ралито на BTC се подновява

Биткойн продължава да доминира на пазара, тъй като се бори да намери непрекъснат скок в цената. В последния си седмичен доклад, крипто борсата Bitfinex подчертава ключова част от доклада на Ark Invest, за да покаже нарастваща подкрепа от страна на силни притежатели и подобрено институционално настроение към Биткойн.

Към началото на юли 70% от съществуващото предлагане на Биткойн от 19,4 милиона BTC е останало непроменено поне 12 месеца. Това означава, че непромененото предлагане на Биткойн, тоест количеството BTC, което не е прехвърляно повече от година, току-що достигна най-високото си ниво за всички времена.

Биткойн вижда нарастващ институционален интерес

Институционалните инвеститори проявяват интерес към Биткойн като защита срещу инфлацията. Когато големи играчи влагат сериозни пари в даден актив, това сигнализира, че вярват в бъдещата му стойност.

Според доклада няколко фактора са допринесли за увеличаването на дългосрочното доверие на инвеститорите в Биткойн. Едно голямо влияние е новината за големи инвестиционни компании, които подават молби за Биткойн спот ETF, които изглежда са предизвикали по-голям интерес.

Биткойн достигна нов рекорд за всички времена над $73K

Извънборсовата търговия (OTC) достигна едногодишен връх през юни, като се повиши с 60% само през последното тримесечие. Тези сделки за извънборсова търговия вече са по-популярни сред институционалните инвеститори, което показва, че BTC се превръща в предпочитана инвестиционна опция.

Цената на BTC се възстановява над съпротивата от $30 500

Този скок в непромененото предлагане на Биткойн определено означава положителни неща за цената на Биткойн. Тъй като по-голяма част от предлагането се блокира от дългосрочни притежатели, наличното предлагане в обращение намалява. Според закона за търсенето и предлагането, когато предлагането намалява, но търсенето остава същото или се увеличава, цената се покачва.

Не всичко обаче е оптимистично за актива, тъй като според доклада на Bitfinex, новините за подаване на спот ETF от BlackRock и други инвестиционни компании доведоха до скок от повече от 38% в Bitcoin Open Interest. Това предполага, че търговците на деривати може да доминират текущия импулс на пазара, което може да се отрази негативно на цената на BTC в краткосрочен план.

Процентът на предлагането последно активен преди 5+ години достига исторически връх

Следвайки същия дух като доклада на Bitfinex, данните във веригата от предупрежденията на Glassnode също показват, че предлагането на Биткойн, което е останало непроменено повече от 5 години, наскоро достигна исторически връх от 29,070%. Очевидно това показва, че повече хора държат Биткойн като дългосрочна инвестиция, вместо да го търгуват или харчат.

Тъй като Биткойн има фиксирано предлагане, се очаква непромененото предлагане на криптовалутата да продължи да нараства, докато инвестиционните институции като MicroStrategy продължават да натрупват повече от криптовалутата.

Публикацията на Наталия Иванова: "Непреместеното предлагане на Биткойн достигна нов рекорд" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!