Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Несигурност при Биткойн: намаляваща активност на китовете

Несигурност при...
Несигурност при Биткойн: намаляваща активност на китовете

Биткойн е изправен пред несигурност, тъй като активността на китовете и големите транзакции намаляват

Биткойн (BTC), водещата криптовалута в света, се натъкна на натиск надолу във вторник, 14 май, преживявайки спад от 1% и падайки под границата от $62 000. Този спад се дължи на опасенията около макроикономическите данни на САЩ, с ликвидирани дълги позиции в Биткойн на стойност над 100 милиона долара през последните 24 часа, според данни на CoinGlass.

Потенциално късо покритие сред пазарни спекулации

Последните прозрения за дейността на Биткойн във веригата от HODL15Capital подчертават интригуващи тенденции на пазара. Въпреки че притежателите на по-малко от 1 BTC продължават да продават, се появи значително развитие, тъй като притежателите на 100 или повече BTC регистрираха нетна отрицателна активност – рядкост в последно време. Възникват спекулации относно участието на хедж фондове, с предположения, че някои може да късат Биткойни в очакване на неблагоприятни стойности на индекса на потребителските цени (CPI), определени за публикуване.

Спекулациите на HODL15Capital предполагат, че ако хедж фондовете наистина късат BTC в очакване на неблагоприятни стойности на CPI, последващото късо покриване може да предизвика значителна пазарна реакция, потенциално водеща до бърз скок в цените на Биткойн.

Пазарът очаква доклад за CPI в САЩ

Пазарните настроения висят на косъм в очакване на публикуването на доклада за CPI в САЩ, насрочено за по-късно в сряда. Анализаторите следят внимателно за всякакви значителни отклонения от очакванията, като Кайл Рода, старши пазарен анализатор в Capital.com, подчертава значението на тазвечершния доклад за оформянето на пазарните настроения.

Възходяща перспектива на фона на глобалните модели на ликвидност

Ethereum (ETH): Възстановяване на цената на фона на намаляваща активност

Въпреки настоящата несигурност, Биткойн анализаторът Уил Уу остава оптимист за дългосрочните перспективи на Биткойн. Woo идентифицира бичи модел в глобалната ликвидност, оприличавайки го на формация на възходящ триъгълник. Той прогнозира потенциален пробив от този модел преди октомври 2024 г., сигнализирайки възходящ импулс за BTC и предполагайки исторически потенциал за Биткойн, водещ до 2025 г.

Притеснения относно Биткойн мрежата и активността на китовете

Въпреки че цената на Биткойн остава относително стабилна на $61 915 с пазарна капитализация от $1,2 трилиона, възникват опасения относно Биткойн мрежата и активността на китовете. Прозрения от Santiment разкриват забележим спад в мрежовата активност на Биткойн, съчетан с намалена активност на китовете, както се вижда от намаляването на големите транзакции.

Проблеми като прекъсвания и замразяване на теглене на платформи като Coinbase изострят това настроение, като Santiment предполага, че настоящият страх, несигурност и съмнение (FUD) може да предизвика възстановяване в близко бъдеще.

Докато пазарът очаква по-нататъшно развитие, взаимодействието на данните във веригата, пазарните настроения и макроикономическите фактори ще продължат да оформят траекторията на Биткойн през следващите дни и седмици.

Източник: HODL15Capital, Santiment, Capital.com

Публикацията на Георги Шопов: "Несигурност при Биткойн: намаляваща активност на китовете" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!