Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Новите регулации в Южна Корея за крипто

Новите регулации в...
Новите регулации в Южна Корея за крипто

Как новите регулации на Южна Корея за цифрови активи ще засегнат крипто компаниите?

Южна Корея наскоро въведе нови разпоредби за индустрията на цифровите активи, тъй като азиатските нации продължават да приветстват крипто. Новото законодателство за виртуални активи обаче може да промени начина, по който крипто компаниите работят в окръга.

На 3 юли компанията за блокчейн анализи и съответствие Chainalysis подробно описа последиците от встъпителната самостоятелна крипто сметка на Южна Корея.

Пуснати са регулации за крипто в Южна Корея

На 30 юни Националното събрание на Южна Корея прие Закона за защита на потребителите на виртуални активи. Това е първото самостоятелно законодателство за цифрови активи, което установява ключови предпазни мерки за крипто търговците и потребителите.

Южнокорейските финансови регулатори наложиха надзора на доставчиците на услуги за виртуални активи (VASP).

Този надзор включва субекти, улесняващи покупката, продажбата, обмена, трансфера и съхранението на крипто активи. Те включват брокери, оператори на платформи и попечители, потвърди Chainalysis.

Той добави, че Bank of Korea може също да поиска данни от тези фирми. Това би било при необходими обстоятелства за „паричната и финансова стабилност и гладкото функциониране на системите за плащане и сетълмент“.

Някои от защитите на потребителите включват изисквания, че фиатът на клиента трябва да се съхранява в банка или лицензирана институция. Това е, за да ги защити срещу колапс или затваряне на крипто борсата или фирмата.

Освен това крипто на потребителите ще трябва да бъде отделено с „уговорен процент“, който трябва да отиде в студени портфейли.

FSC на Южна Корея въвежда отчитане на крипто

Освен това, крипто компаниите в Южна Корея ще трябва да имат застраховка, покриваща техните резерви, за да предпазят клиентите от „загуба на виртуални активи от кражба или технологичен срив“.

Търговията с вътрешна информация, тайните споразумения, търговията с фалшиви сделки и други пазарни злоупотреби са изрично забранени. Освен това „VASP нямат право да търгуват с токени, издадени от тях самите или от свързани лица“, пояснява Chainalysis.

Правилата са много подобни на тези, които Хонконг въведе миналия месец.

Въпреки това, ръководители на индустрията като главния генерален секретар на Korea Blockchain Enterprise Promotion Association, Lee Suh Ryoung, не бяха толкова ентусиазирани.

„Законът като цяло остава заседнал в перспективата на традиционните финанси по отношение на регулирането на крипто, което може да потисне индустрията, вместо да я насърчава“, каза той.

Азиатските нации бързат да регулират

Въпреки очевидната суровост на новите правила, нациите в цяла Азия се борят да създадат регулаторни рамки за класа активи.

Хонг Конг стартира своето ново законодателство за VASP миналия месец и сега планира да създаде регулаторна рамка за стабилни монети.

Япония също засили своите крипто регулации, докато се състезава да стане регионален център за цифрови активи.

Сингапур също издаде лицензи за плащане на редица американски компании наскоро, включително Circle и Ripple през юни. Освен това централната банка на страната предложи нови правила за обмен, за да запази клиентските активи в законов тръст.

Тази седмица SEC на Тайланд също издаде насоки за крипто борси за показване на декларации за разкриване. Въпреки това, като стъпка назад, той забрани на платформите да предоставят възвръщаемост на клиенти, които заемат крипто активи.

Публикацията на Николай Кръстев: "Новите регулации в Южна Корея за крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!