Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Оборота на централизираните борси достигна рекордно ниско ниво

Оборота на...
Оборота на централизираните борси достигна рекордно ниско ниво

Обемите на централизираната борса достигнаха рекордно ниско ниво. Прекъсване на Kraken. Binance в САЩ е изправен пред трудни времена.

Според данни от блокчейн обемите на централизирания обмен са паднали до най-ниското си ниво за всички времена, като популярността на DEX на пазара на криптовалута нараства.

Цифрите показват, че търговската активност на централизираните борси намалява и е достигнала най-ниската си точка от октомври 2020 г.

Общите бавни пазарни обстоятелства, излизането на добре известни компании като Jane Street и Jump поради регулаторни притеснения и възходът на децентрализирани борси с търговия с мем монети са някои от причините за този спад.

Децентрализираните борси се възползват от нарастващата нужда от по-добра поверителност и по-бързо изброяване на активи. Докато централизираните борси отбелязват спад, децентрализираните борси (DEX) отбелязват значителен растеж.

Позволявайки директна peer-to-peer търговия, тези базирани на блокчейн платформи осигуряват подобрена сигурност, анонимност и контрол върху средствата. Според последните статистически данни от Dune, компания за анализи във веригата, през май 2023 г. се наблюдава забележим скок в потребителската активност на различни платформи за децентрализирано финансиране (DeFi).

Това увеличение на броя на потребителите подчертава нарастващото приемане и популярност на DEX в крипто индустрията и е подобно на пиковите нива, наблюдавани по време на възходящия пазар през 2021 г.

Индексът на волатилност на Биткойн достигна рекордно ниско ниво при дерибит

Междувременно голямата борса за криптовалута Kraken има проблеми със своя крипто портал и забавяния в процесите на депозит и теглене. Разочаровани потребители съобщават, че имат проблеми с достъпа до парите си. Закъсненията и проблемите с шлюза се разглеждат като потенциални пречки за инвеститорите и търговците, използващи платформата Kraken, което повдига въпроси относно нейната надеждност и ефективност.

По-нататък на правния фронт, глобална спешна заповед за замразяване на активите на Binance.US беше поискана от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Действието на SEC е част от дело, което сега се води срещу крипто борсата.

Развитието подчертава възможното въздействие върху дейностите и активите на Binance.US и засиления регулаторен контрол, на който в момента е обект. Развитието показва важността на това регулаторно действие и усилията на SEC да наложи контрол над Binance.US и неговите операции извън Съединените щати.

Агенцията твърди, че спешната ограничителна заповед е необходима, за да „предотврати разпиляването на наличните активи за произнасяне на присъда, като се имат предвид годините на нарушаване на поведението на ответниците, незачитане на законите на Съединените щати“.

Changpeng Zhao, основателят на Binance, също е длъжен съгласно решението да „покаже причина защо предварителна забрана“ срещу него и две холдингови компании „не трябва да бъде въведена“.

Действието следва делото на SEC срещу Binance и Zhao по-рано тази седмица, твърдейки, че CZ и борсата са се заговорили да комбинират неподходящо пари, да измамят инвеститорите и да действат като нерегистриран брокер, дилър и клирингова къща.

Публикацията на Роберт Петров: "Оборота на централизираните борси достигна рекордно ниско ниво" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!