Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Очаква се одобрението...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ

Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от $3700, отбелязвайки 18% увеличение на 20 май, подхранван от спекулации за потенциалното одобрение на спот Ethereum ETF. Анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас значително повиши коефициентите за одобрение от 25% на 75%, позовавайки се на политическия натиск върху Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и предишния ограничен ангажимент на агенцията с кандидатите за ETF. Но ще видим ли одобрение на ETH ETF тази година? Нека се задълбочим във възможностите.

Позицията на SEC и пазарните реакции

Ерик Балчунас разкри, че SEC насърчава борси като NYSE и Nasdaq да актуализират своите документи за ETF, въпреки че не е дадено официално потвърждение. По-специално, Nate Geraci посочи, че решението на SEC относно ETF все още се очаква, което може да забави решението на VanEck за Ethereum спот ETF след крайния срок от 23 май. Това забавяне позволява на SEC да прегледа задълбочено сложността и рисковете, свързани с криптовалутите Proof-of-Stake (PoS).

Анализатори, актуализиращи ETH ETF прогнози

В съответствие с действията на SEC, анализаторите James Seyffart и Eric Balchunas преразгледаха своите прогнози относно решението на SEC относно спот Ether ETF. Сега те предполагат, че SEC може да одобри тези ETF, вместо да ги откаже, както се очакваше преди. Тази промяна се основава на скорошни документи на SEC, изявления на председателя на SEC Гари Генслер и вътрешни доклади, показващи политически натиск върху демократите да подкрепят крипто инициативи. Сейфарт подчерта нарастващото политическо естество на проблема и намекна за възможността за повече свързани заявления скоро, подчертавайки потенциално значителното въздействие върху крипто общността, ако бъде дадено одобрение.

Въздействие върху изтичането на опциите за ETH

Спекулациите относно Ethereum ETF значително повлияха на предстоящото изтичане на ETH опции за $3 милиарда. При Deribit отвореният интерес към опцията Ether за 24 май е 867 милиона долара, докато за 31 май той възлиза на 3,22 милиарда долара, контрастирайки с данните за отворения интерес от CME и OKX. Съотношението call-to-put на Deribit показва предпочитание към кол опциите, сигнализирайки за възходящи настроения на пазара.

Биткойн скочи близо до най-високите си стойности за всички времена, Очаква се одобрението на Ethereum ETF

Ако ETH остане над $3 600 до 24 май, ще бъдат упражнени само $440 000 пут опции, което ще облагодетелства притежателите на кол опции с $397 милиона отворен интерес. За 31 май 97% от пут опциите са на цена от $3600 или по-ниска, което става без значение, ако ETH търгува над това ниво. Нетният отворен интерес може да благоприятства кол опциите с $1,92 милиарда, ако ETH достигне $4,550 или с $1,44 милиарда при $4,050.

Възходящ импулс и пазарни стратегии

Неочакваното покачване на цените на Ether изненада търговците на опции, облагодетелствайки възходящите стратегии. Тези печалби вероятно ще бъдат реинвестирани, поддържайки положителен импулс за цената на ETH след изтичането. Търговците могат да използват сложни стратегии с различни дати на изтичане, за да оптимизират своите позиции, въпреки че точното въздействие остава несигурно.

Законодателна подкрепа и бъдещи перспективи

Освен това американските законодатели обмислят про-крипто сметки като Закона FIT21 и Закона за държавното управление срещу надзора на CBDC. Липсата на съпротива от лидерите на демократите срещу тези законопроекти е сигнал за нарастваща политическа подкрепа за крипто индустрията. Освен това заинтересованите страни в индустрията подкрепят Закона FIT21, като се застъпват за приемането му, за да стимулират иновациите и растежа в крипто сектора.

Заключение

Потенциалното одобрение на спот Ethereum ETF предизвика значително вълнение и спекулации в крипто общността. С повишен политически натиск и развиваща се регулаторна динамика, вероятността за одобрение изглежда по-висока от всякога. Ако SEC одобри ETF, това може да утвърди Ethereum като легитимен клас активи, да стимулира по-широко приемане и значително да повлияе на пазарната му стойност. С наближаването на решението на SEC инвеститорите и търговците на Ethereum остават предпазливи оптимисти, очаквайки важен момент за криптовалутната индустрия.

Като следят отблизо актуализациите на SEC, прогнозите на пазарните анализатори и законодателните развития, инвеститорите могат по-добре да се ориентират в потенциалните въздействия на тези регулаторни промени върху Ethereum и по-широкия крипто пазар.

Публикацията на Георги Минев: "Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!