Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Одобрение на Ethereum...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни...

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената

Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е известна с предпазливостта си по отношение на одобрението на ETF за криптовалута, особено спот ETF. Въпреки скептицизма относно одобряването от SEC на всякакви заявления за спот Ethereum [ETH] ETF, все още има малка вероятност одобрението да се случи.

Експертни мнения относно шансовете за одобрение:

 • Дейвид Хан, анализатор на институционалните изследвания на Coinbase: В месечния прогнозен доклад на Coinbase, публикуван на 15 май, Хан оцени шансовете за одобрение на 30-40%.
 • Ерик Балчунас, анализатор на Bloomberg ETF: Балчунас определи шансовете си за одобрение на 35%.
 • Проучване на Polymarket: Общата оценка на крипто общността е само 7% шанс за одобрение.
 • Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock: Финк изрази предпазлив оптимизъм по CNBC, предполагайки, че SEC може да одобри спот ETH ETF, дори ако смята Ethereum за ценна книга.

Пазарно въздействие на одобрението на Ethereum ETF

Ако SEC одобри спот Ethereum ETF, пазарът може да изпита неочакван скок. Няколко фактора обаче могат да повлияят на реакцията на пазара.

Исторически контекст: Цената на Биткойн [BTC] почти не реагира на одобренията на ETF по-рано тази година, въпреки големите очаквания на общността. Този приглушен отговор може да бъде прецедент за ценовото действие на Ethereum, ако спот ETH ETF бъде одобрен.

Текущо пазарно настроение:

 • Доминиране и представяне на Ethereum: Доминирането на пазара на Ethereum и скорошното представяне се движат към най-ниската си точка досега. Позицията на SEC относно Ethereum като ценна книга повлия негативно на инвестиционните настроения.
 • Процент на финансиране: Процентът на финансиране е сравнително нисък или отрицателен, което предполага охлаждане на възходящия импулс или повишена предпазливост сред търговците, особено по време на спадове на цените, както се наблюдава в средата на април (източник: Coinglass).
 • Отворен интерес: Увеличаването на отворения интерес въпреки по-ниските обеми на търговия показва, че търговците може да се подготвят за значителни движения на цените напред, тъй като позициите се изграждат.

Ценови и технически анализ на Ethereum

Биткойн близо до $70 000: Експертни съвети и прогнози за цените за крипто инвеститори

Графиката за търговия на Ethereum показва постоянна възходяща тенденция за период от два дни. Най-високата ценова точка, малко над $3160, може да действа като краткосрочно ниво на съпротива (източник: TradingView).

Ключови точки за гледане:

 • Ниво на съпротива: Наблюдаването как цената на Ethereum реагира при повторно тестване на нивото на съпротива от $3160 може да бъде от решаващо значение за краткосрочните инвестиционни стратегии. Като се има предвид силният възходящ импулс и успешното възстановяване на цената след оттеглянето, Ethereum потенциално може да пробие тази съпротива, ако пазарът запази възходящото си настроение.

Готовност на пазара: Ако SEC наистина одобри Ethereum ETF, това може да катализира значителна пазарна реакция. Действителното въздействие върху цената на Ethereum обаче може да бъде смекчено от текущите предпазливи настроения и регулаторната несигурност. Инвеститорите трябва да са подготвени и за двата сценария - значително движение на цената или минимална реакция - в зависимост от по-широките пазарни условия и настроенията на търговеца.

Заключение

Възможността SEC да одобри спот Ethereum ETF остава несигурна, като шансовете се оценяват между 7% и 40% от различни анализатори и пазарни проучвания. Ако получи одобрение, това потенциално може да предизвика скок на пазара. Въпреки това, като се имат предвид текущите пазарни условия на Ethereum, включително определянето му като ценна книга от SEC, ниските нива на финансиране и предпазливите настроения на инвеститорите, действителната реакция на цените може да е по-слаба от очакваното.

Инвеститорите трябва да следят отблизо ключови индикатори, като реакцията на нивата на съпротива и промените в отворения интерес, за да се ориентират в потенциалната нестабилност и да се възползват от пазарните движения. Въпреки че одобрението на Ethereum ETF е обещаващо, готовността на пазара и последващото въздействие върху цената остават критични фактори за наблюдение.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!