Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Одобрението на SEC за спот Биткойн ETF е малко вероятно да промени крипто пазарите

Одобрението на SEC за...
Одобрението на SEC за спот Биткойн ETF е малко вероятно да промени...

Одобрението на SEC за спот Биткойн ETF е малко вероятно да промени играта за крипто пазарите: JPMorgan

Всяко одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) няма да промени играта за крипто пазарите поради редица причини, каза JPMorgan (JPM) в изследователски доклад в четвъртък.

Докато SEC все още не е одобрила такъв ETF – въпреки получаването на многобройни заявления – сега има повече оптимизъм, че регулаторът ще одобри такъв, тъй като се предполага, че някои от предишните опасения са били разгледани в последните заявления, каза JPMorgan.

„Спот Биткойн ETF [са] съществували известно време извън САЩ, в Канада и Европа, но не успяха да привлекат голям инвеститорски интерес“, пишат анализатори, водени от Николаос Панигирцоглу.

Подразделение на BlackRock подаде документи миналия месец за формирането на спот Биткойн ETF, което накара други мениджъри на активи като Invesco и Wisdom Tree също да кандидатстват или да кандидатстват отново.

Одобрението на SEC за спот Биткойн ETF е малко вероятно да промени играта за крипто пазарите: JPMorgan

„Биткойн фондовете като цяло, включително базирани на фючърси и физически обезпечени фондове, привлякоха малък инвеститорски интерес от второто тримесечие на 2021 г., като също така не успяха да се възползват от изходящите потоци на инвеститори от златни ETF през последната година или нещо такова“, се казва в доклада.

Физически обезпечените Биткойн ETF предлагат някои предимства пред базираните на фючърси фондове, но те са доста незначителни, се казва в бележката. Спот ETF предлагат по-директен и сигурен начин за излагане на Биткойн, като премахват някои от сложностите около директното попечителство и прехвърляне на BTC и основния риск, свързан с продукти, базирани на фючърси.

„Спот ETF е по-вероятно от ETF, базирани на фючърси, да отразяват предлагането и търсенето в реално време и одобрението им в САЩ би донесло повече ликвидност и би повишило прозрачността на цените на спот пазарите на Биткойни“, се добавя в доклада.

Въвеждането на спот Биткойн ETF може да доведе до миграция на търговска дейност и ликвидност от фючърсните пазари на Биткойн в САЩ, „доколкото спот Биткойн ETF заменят базираните на фючърси Биткойн ETF“, каза банката.

Публикацията на Роберт Петров: "Одобрението на SEC за спот Биткойн ETF е малко вероятно да промени крипто пазарите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!