Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ограничават влиянието на SEC върху крипто

Ограничават влиянието...
Ограничават влиянието на SEC върху крипто

Американският конгресмен възнамерява да ограничи правомощията на SEC върху крипто пространството

Американският конгресмен и популярен защитник на крипто Том Емър заяви намеренията си да въведе изменение на бюджетните кредити, което ограничава способността на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ да използва средства за принудително изпълнение на цифрови активи.

Председателят на SEC е злоупотребил с властта си, казва Емер

Чрез X публикация в петък, Емер, който също така служи като камшик на мнозинството в Камарата на представителите на САЩ, отново изрази недоволството си от регулаторните действия на SEC в крипто пространството на нацията.

Емер заяви, че Гари Генслер, действащ председател на SEC, злоупотребява с властта си за сметка на американския народ. Американският конгресмен смята, че Комисията трябва да бъде ограничена от по-нататъшно „въоръжаване на доларите на данъкоплатците“ в кръстоносния си поход срещу индустрията на цифровите активи.

Ето защо планирам да спонсорирам изменение на бюджетните кредити, което ограничава използването на средства от SEC за принудително изпълнение на цифрови активи, докато не бъдат въведени ясни правила и разпоредби. Прочетете повече по-долуhttps://t.co/E7454rnwfp — Том Емър (@GOPMajorityWhip) 8 септември 2023 г

За контекст, SEC работи активно през последните години, завеждайки дела срещу множество крипто заведения. Според доклад на Ройтерс през юни SEC е завела над 130 крипто съдебни дела и споразумения, отнасящи се до определени криптовалути като нерегистрирани ценни книжа.

Някои от популярните крипто бизнеси, които в момента са уловени в правна битка с регулаторите на ценни книжа в САЩ, включват най-голямата американска борса, Coinbase; Binance.US, филиал на крипто борсата Binance; банкрутирал крипто кредитор Genesis Global Capital; и Ripple Labs, между другото.

Тези регулаторни действия на SEC привлякоха много внимание и се тълкуват от някои като вредни за развитието на крипто пространството в САЩ.

Влиянието на мем монетите върху крипто пазара

В отговор Емер, който е „откровен крипто съюзник“, сега планира да предложи изменение на законопроекта за финансовите услуги и общите бюджетни кредити за финансовата 2024 г., което ще ограничи използването на средства от SEC за ограничаване на крипто пространството.

Според законодателя, ако бъдат приети от Камарата, тези ограничения ще бъдат в сила, докато правителството на САЩ не въведе ясни и изчерпателни разпоредби за своята крипто индустрия.

Конгресменът на САЩ продължава да настоява за ясно регулиране на цифровите активи

Този предложен ход от Emmer може да бъде тласък за репутацията на конгресмена като вокален поддръжник на крипто. През май той и колегата му представител Дарън Сото предложиха съвместно двупартиен Закон за яснотата на ценните книжа, който има за цел да изясни правната класификация на цифровите активи.

Американският конгресмен също така е един от спонсорите на Закона за сигурността на блокчейн, друг двупартиен законопроект, който ще позволи на разработчиците на блокчейн и доставчиците на услуги да бъдат класифицирани като предаватели на непарични средства, тъй като те не осигуряват попечителство върху средствата на потребителите.

В допълнение, Emmer също така спонсорира Закона за стабилизиране на SEC, който има за цел да преструктурира регулатора и да замени Генслер като председател на агенцията.

Общата крипто пазарна капитализация се оценява на 1,024 трилиона долара на почасовата графика

Публикацията на Тодор Цонев: "Ограничават влиянието на SEC върху крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!