Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Около 85 000 договора за Биткойн опции изтичат

Около 85 000 договора...
Около 85 000 договора за Биткойн опции изтичат

Около 85 000 договора за Биткойн опции изтичат този петък

Около 85 000 договора за Биткойн опции на стойност около 2,3 милиарда долара ще изтекат този петък на основната борса за фючърси и опции за криптовалута Deribit.

Според данни на Deribit, около 700 000 опции за Ethereum, оценени на над $1,2 милиарда, също трябва да изтекат на 26 май.

„Този петък ще изтече обща стойност от 3,6 милиарда USD, което се равнява на приблизително 26% от отворения интерес на Deribit“, каза платформата в скорошен туит.

В него се уточнява, че водещата криптовалута, Биткойн, има съотношение Put Call от 0,38, което показва по-голям брой положителни залози. Максималната болезнена точка на Биткойн, точката или страйк цената, при която най-големият брой отворени лихви ще изтече безполезно, се намира на около 27 000 долара.

Това ниво е от голямо значение, тъй като може да действа като критична зона на подкрепа или съпротива, която засилва колебанията на цените. Текущата стойност на Биткойн договорите, достигащи изтичане, възлиза на внушителните 2,2 милиарда долара, когато се конвертират в долари.

Тази зашеметяваща цифра подчертава значението на предстоящото изтичане на договора и потенциалното въздействие, което може да има върху пазара.

178 000 договора за Биткойн опции изтичат днес

Ethereum, втората по големина криптовалута, има Put Call Ratio от 0,49, което показва незначително по-висок дял на мечи настроения. Приблизително 700 000 договора за опции за Ethereum имат дата на изтичане на 26 май, с условна стойност малко над 1,2 милиарда долара.

Търговците наблюдават особено максималната цена на болката, която се оценява на $1800 за Ethereum. Това ниво може да действа като фокусна точка за пазарните движения и потенциално да повлияе на краткосрочната волатилност на криптовалутата.

Тъй като Bitcoin и Ethereum наближават изтичането на договора, участниците на пазара могат да очакват потенциална турбуленция в краткосрочен план. Изтичането на тези договори има потенциала да създаде краткосрочни колебания в цените, които биха могли да отекнат в цялата индустрия на криптовалутите.

„Междувременно Implied Vol остава на най-ниското ниво, като DVOL се търгува на 50 за BTC и ETH, а по-краткосрочните са още по-ниски, но се покачват леко“, каза Дерибит в туита.

„Нивата на BTC и ETH са едни и същи, което е рядкост в исторически план. Видяхме подобна ситуация на дъното IV през януари тази година, последвано от голям скок след това.“

Борба за крипто активи на фона на дебатната драма за тавана на дълга на САЩ

Криптовалутите се борят да наберат скорост, тъй като инвеститорите остават притеснени за тавана на дълга и следващия ход на Федералния резерв. Според анализатори, дори ако правителството на САЩ повиши тавана на дълга преди крайния срок на 1 юни, това все още може да повлияе отрицателно върху рисковите активи като акции и криптовалути, тъй като издаването на нови държавни облигации на САЩ може да намали ликвидността на пазара.

Активите с фиксиран доход като едногодишните инструменти, които в момента предлагат 5,15% доходност, обикновено са привлекателни опции за инвестиране във времена на икономическа несигурност. Например активите на фондовете на паричния пазар в САЩ достигнаха рекордните 5,8 трилиона долара тази седмица, тъй като инвеститорите се фокусираха върху краткосрочни дългови ценни книжа, според доклад на Reuters.

Публикацията на Георги Минев: "Около 85 000 договора за Биткойн опции изтичат" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!