Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Оптимизмът на Биткойн притежателите избледнява

Оптимизмът на Биткойн...
Оптимизмът на Биткойн притежателите избледнява

Оптимизмът на Биткойните избледнява, тъй като сътресенията и лихвените проценти представляват предизвикателства

Биткойн (BTC) падна по-ниско през миналата седмица, тъй като оптимизмът избледня сред пазарните участници пред лицето на потенциално по-високите лихвени проценти в САЩ.

Цената на криптовалута номер едно до голяма степен е във възходяща тенденция, откакто излезе новината, че най-големият мениджър на активи в света BlackRock е подал документи за листване на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ.

От 16 юни – денят, в който новината за подаването излезе наяве – BTC остава нагоре с приблизително 18%, въпреки че до голяма степен се задържа в диапазона между $30 000 и $31 000 през последните две седмици.

Макрото отново на фокус Въпреки това, след като новината за подаването е зад гърба ни, фокусът сред трейдърите се измести обратно към макроикономическите новини и по-специално към перспективите за още повече повишения на лихвите в САЩ.

На последното заседание на Федералния резерв през юни председателят Джеръм Пауъл за първи път в този цикъл на нарастване постави на пауза по-нататъшни увеличения, като каза, че поддържането на стабилен лихвен процент позволява на Фед да „оцени допълнителна информация и нейните последици за паричната политика“.

Оптимизмът на пазара на Биткойн (BTC) избледнява, тъй като Фед може да повиши лихвите отново през юли

И за съжаление за Биткойн и други рискови активи, малко „допълнителна информация“ дойде миналата седмица, когато нови данни показаха, че почасовите доходи в САЩ са по-високи от очакваното, увеличавайки риска Фед да трябва да направи повече, за да охлади икономиката.

Пазарно ценообразуване при ново повишение на лихвения процент Според доклад на Bloomberg, пазарът вече е напълно ценообразуван в повишаване на лихвения процент с 25 базисни пункта за срещата на Фед през юли, с 40% шанс да последва още едно повишение до края на годината.

„По-високите ставки оказват влияние. Биковете вече бяха разочаровани, че Биткойнът не успя да пробие след еуфорията около подаването на BlackRock ETF. Така че този скорошен скок на лихвените проценти хвърля сол в раната на тези бикове“, коментира Мат Мейли, главен пазарен стратег в Miller Tabak + Co., пред Bloomberg.

По подобен начин Стефан Уелет, главен изпълнителен директор на FRNT Financial Inc., също посочи, че рисковите активи обикновено страдат, когато лихвените проценти се повишават, а Биткойнът – който се разглежда като високорисков актив – страда повече.

„Всички спекуланти ще бъдат по-малко стимулирани да се движат нагоре по кривата на риска, тъй като капиталът обикновено е по-скъп“, каза той Уелет пред Bloomberg.

Въпреки цялостните мечи настроения, Уелет намекна, че Биткойн може да бъде в по-добра позиция да устои на бурята от нарастващи лихви, отколкото някои други рискови активи.

„Въпреки това данните за блокчейн разказват ясна история за доминиращия инвеститорски профил в BTC, който е дългосрочен притежател, който обикновено е по-малко чувствителен към макрофактори“, каза изпълнителният директор на FRNT Financial. Следващото обявяване на лихвените проценти от Фед се очаква на 26 юли.

Публикацията на Роберт Петров: "Оптимизмът на Биткойн притежателите избледнява" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!