Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Отскок на Биткойн срещу неуспехи на алткойн: анализ на пазара и въздействие върху CPI

Отскок на Биткойн...
Отскок на Биткойн срещу неуспехи на алткойн: анализ на пазара и...

Възраждането на Биткойн и предизвикателствата на алткойн: преглед на пазара

През изминалата седмица пазарът на криптовалута стана свидетел на контрастиращи тенденции, като Биткойн (BTC) възвърна позиции над границата от $63 000, което сигнализира за път към възстановяване. Водещите алткойни обаче са изправени пред значителни спадове, което подчертава присъщата на пазара нестабилност и предизвикателствата, пред които са изправени алтернативните цифрови активи.

Оценка на ефективността на алткойн

Данните от CoinGecko разкриват значителни спадове сред няколко водещи алткойни през последните седем дни. Solana (SOL) се очертава като най-губещият сред топ 10 на криптовалутите, преживявайки спад от над 5%. Други видни алткойни като Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) и Shiba Inu (SHIB) също показват значителни загуби, вариращи между 3% и 5%. Дори XRP, свързан с Ripple, отбеляза спад от 3%, доближавайки хоризонталните нива на подкрепа, както е посочено от индикатора 100eyesCrypto.

Борбите на Ethereum и стабилността на Bitcoin

Ethereum (ETH), често смятан за краля на алткойните, се представи значително по-слабо в сравнение с Биткойн, като претърпя спад от над 6% за същия период от време. Междувременно Биткойнът запази относителна стабилност със скромен спад от 3,12% през последната седмица, търгувайки се малко над $63 000. Въпреки консолидирането в диапазона от $60 000 до $64 000, доминирането на Биткойн на пазара продължава да се засилва.

Предстоящ катализатор: Данни за индекса на потребителските цени

Тъй като пазарът на криптовалути очаква бичи катализатор, който да тласне цените нагоре, вниманието на инвеститорите се насочва към данните за индекса на потребителските цени (CPI), планирани за публикуване на 15 май. Тези данни оказват значително влияние върху пазарните настроения и потенциално биха могли да увеличат нестабилността в пространството на криптовалутите през последиците от публикуването му.

Последици от данните за CPI

Въздействие на спада на пазара върху Meme активи: DOGE, PEPE и WIF анализ

Данните за индекса на потребителските цени придобиват първостепенно значение, тъй като биха могли да повлияят на бъдещи решения за паричната политика на Федералния резерв на САЩ (Фед). По-ниско от очакваното отчитане на инфлацията може да накара Фед да обмисли намаляване на лихвените проценти, насърчавайки оптимизма и потенциално стимулирайки икономическата активност, като по този начин подсилва цените на Биткойните и алткойните.

Обратно, разочароващ резултат от CPI може да намали пазарните настроения, което да доведе до спад в цените на Биткойн и алткойни. Инвеститорите с нетърпение очакват данните за CPI, тъй като те предлагат представа за потенциални промени в политиката на Фед и техните разклонения за по-широките финансови пазари.

В заключение, докато Биткойн показва признаци на устойчивост и възстановяване, алткойните се борят със значителни предизвикателства на фона на нестабилността на пазара. Предстоящото оповестяване на данни за CPI се очертава да бъде голямо, притежавайки потенциала да оформи траекторията на цените на криптовалутите през следващите дни и седмици.

Източник: CoinGecko, 100eyesCrypto, Федерален резерв на САЩ (Fed)

Публикацията на Георги Шопов: "Отскок на Биткойн срещу неуспехи на алткойн: анализ на пазара и въздействие върху CPI" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!