Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пекин пуска бяла книга за иновации и развитие на Web3

Пекин пуска бяла книга...
Пекин пуска бяла книга за иновации и развитие на Web3

Общинското правителство на Пекин разкри бяла книга за насърчаване на иновациите и напредък в индустрията на Web3. „Бялата книга за иновациите и развитието на Web3“ беше разкрита на форума Zhongguancun от Общинската комисия за наука и технологии в Пекин, известна още като Административната комисия на науката Zhongguancun Science Park.

Според местен информационен бюлетин, The Paper, документът разпознава Web3 технологията като „неизбежна тенденция за бъдещото развитие на интернет индустрията“.

С цел да се утвърди Пекин като виден глобален иновационен център за цифровата икономика, комисията планира да разпредели минимум 100 милиона юана (14 милиона долара) годишно до 2025 г. Ян Хонгфу, директор на комитета за управление на парка Zhongguancun Chaoyang, разкри финансирането по време на форума, подчертавайки, че Zhongguancun е общопризнат като Силиконовата долина на Китай.

Според докладите бялата документът подчертава намерението на Пекин да подобри политическата подкрепа и да ускори технологичния напредък, за да насърчи растежа на индустрията Web3. Главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Джао намери времето за пускане на бялата книга за „забележимо“, подчертавайки, че регулациите за криптовалутите в Хонконг трябва да започнат на 1 юни.

Пекин пуска бяла книга за иновации

Миналата седмица Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг разкри нов наръчник за криптовалутната индустрия, обявявайки, че инвеститорите на дребно ще могат да се занимават с крипто търговия от 1 юни, което съвпада с внедряването на нова лицензионна рамка за крипто платформи.

Докато Съединените щати в момента предприемат репресии срещу криптовалутите, усилията на Хонконг да привлече крипто компании рязко контрастират с подхода на САЩ.

Китай забрани използването на криптовалути през 2021 г.; обаче, с пускането на бялата книга за Web3, изглежда, че Китай показва признаци на отваряне към индустрията. На 23 май сегмент за криптовалута беше излъчен по държавната China Central Television, на видно място с логото на Bitcoin (BTC) и Биткойн банкомат в Хонконг.

Джао от Binance спомена значението на покритието, тъй като то исторически корелира с пазарните възходи. Сегментът също подчерта незаменими токени, но оттогава е премахнат. Списание: Славата на Биткойн в китайския TikTok

Публикацията на Светлана Петкова: "Пекин пуска бяла книга за иновации и развитие на Web3" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!