Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Питър Шиф предупреждава за „Трифекта на стагфлацията“, сигнализира за потенциален скок на Биткойн

Питър Шиф...
Питър Шиф предупреждава за „Трифекта на стагфлацията“, сигнализира...

Питър Шиф обозначава последните икономически данни като „трифекта на стагфлацията“, поставяйки началото на приемането на Биткойн

Биткойн критикът Питър Шиф изрази категорични възгледи относно наскоро публикуваните данни за инфлацията, като ги нарече „трифекта на икономическата стагфлация“. Този термин подчертава неговото убеждение, че настоящите икономически показатели подготвят почвата за по-голямо приемане на Биткойн, въпреки критиките му към криптовалутата.

Данните за CPI не са повлияли на пазарната перспектива

Питър Шиф, известен критик на Биткойн, беше вокален относно скептицизма си по отношение на въздействието на последните икономически данни върху пазара. Според Шиф икономическите данни не са повлияли значително на цялостната перспектива на пазара, оставяйки го в застой по различни икономически показатели и показатели за ефективност.

В скорошен туит Шиф подчерта, че продажбите на дребно през април са останали непроменени въпреки нарастващите цени, отбелязвайки, че като се изключат продажбите на газ, всъщност има спад. Той също така посочи разочароващото проучване на Empire State Manufacturing Survey от май, което падна до минус 15,6, далеч под очакванията. Освен това априлският индекс на потребителските цени (CPI) се повиши с 0,3%, което доведе до ръст от 3,4% на годишна база.

„Икономическите данни от тази сутрин са стагфлация трифекта. Продажбите на дребно през април останаха непроменени въпреки покачващите се цени (с изключение на спада на продажбите на газ), май Емпайър Стейт. Производството се понижи до минус 15,6, много по-ниско от очакванията, а априлският #CPI се повиши с още ,3%, за печалба на годишна база от 3,4%.“ – Питър Шиф (@PeterSchiff) 15 май 2024 г.

Подробен анализ на CPI данните

Индексът на потребителските цени на Съединените щати (CPI) беше публикуван на 15 май 2024 г. след много очаквания от пазарните наблюдатели. Министерството на труда на САЩ отчете 0,3% увеличение на CPI за април, малко под очакваните 0,4%. Това е в съответствие с темпа на увеличение, наблюдаван през март. На годишна база индексът на потребителските цени в САЩ се е повишил с 3,4%, съответствайки на пазарните очаквания.

По същия начин основният CPI, който изключва цените на храните и енергията, се е увеличил с 0,3% на месечна база, съответствайки на прогнозите на Wall Street. Основният CPI напредна с 3,6% на годишна база, спад от 3,8% предходния месец.

Очертава се Биткойн и масовото приемане

Питър Бранд предупреждава: бичият пазар на Биткойн може да е приключил

Въпреки че изглежда, че инфлацията намалява, тя остава над целта от 2% на Федералния резерв, което се отразява на настроенията на глобалните инвеститори. Тази икономическа несигурност може да доведе до повишено приемане на криптовалути, особено Биткойн.

В момента Биткойнът се търгува за $64 845,90, регистрирайки ръст от 5,53% през последните 24 часа. Освен това отвореният интерес към Биткойн фючърсите се повиши с 1,75% през последните часове, което показва нарастващ апетит за разумни рискови инвестиции сред инвеститорите. В дългосрочен план Биткойнът може да служи като защита срещу нарастващата инфлация.

Гледната точка на критиците за Биткойн

Въпреки потенциала за приемане на Биткойн, критици като Питър Шиф остават неубедени. Шиф твърди, че бавната скорост на транзакциите на Биткойн и високите разходи възпрепятстват неговата функционалност като ежедневна валута. Той също така оспорва характеризирането на Биткойн като „цифрово злато“, отбелязвайки, че за разлика от златото, Биткойн няма осезаема полезност и присъща стойност, необходими за дългосрочна стабилност.

Шиф вярва, че докато настоящите икономически условия подчертават недостатъците на традиционните пазари, те не утвърждават непременно Биткойн като жизнеспособен хедж срещу инфлацията. Неговият скептицизъм остава силен, дори когато икономическият пазар се развива.

В заключение, смесените реакции на последните икономически данни подчертават продължаващия дебат за ролята на Биткойн във финансовата система. Докато някои го виждат като защита срещу инфлацията, други, като Питър Шиф, остават непоколебими в критиките си към практичността и стойността на цифровата валута.

За допълнителни актуализации и подробни анализи следвайте Peter Schiff и други пазарни експерти в Twitter.

Публикацията на Олег Димитров: "Питър Шиф предупреждава за „Трифекта на стагфлацията“, сигнализира за потенциален скок на Биткойн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!