Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Плановете на Европейската комисия за цифрово евро

Плановете на...
Плановете на Европейската комисия за цифрово евро

Изтекъл проект разкрива плановете на Европейската комисия за цифрово евро: По-близо до CBDC

Изтекъл проектодокумент от Европейската комисия хвърли светлина върху плановете на институцията за цифровото евро, предоставяйки интригуващ поглед към бъдещето на цифровите валути. Според проекта Европейската комисия иска да създаде свободно достъпно цифрово евро, като същевременно налага някои ограничения върху програмируемостта и лихвените проценти.

Според изтеклия документ основната цел на Европейската комисия е да гарантира, че всеки може да използва цифровото евро, независимо от социално-икономическото си ниво. В допълнение към подчертаването на стойността на финансовото включване, изявлението се стреми да запълни дигиталната празнина, като предостави на всеки достъп до цифрова валута.

Концепцията има за цел да осигури надеждна и сигурна система за цифрови плащания, която могат да използват както физически лица, така и компании.

Но изтеклата чернова също пояснява, че Европейската комисия планира да ограничи начина, по който цифровото евро може да бъде програмирано. Според документа програмируемостта на валутата ще бъде ограничена, за да спре потенциални злоупотреби и незаконни действия. Целта е да се балансират иновациите и регулаторният мониторинг, въпреки че точните подробности за тези ограничения все още не са решени.

Изтеклият документ също така подчертава интересно развитие, включващо лихвените проценти за цифровото евро. Изглежда, че Комисията на ЕС обмисля да направи лихвите в притежанията на цифрови валути незаконни. Това действие вероятно има за цел да избегне натрупването, да обезкуражи мащабното натрупване на цифрово евро и да насърчи разходите за стимулиране на икономиката.

Изтекъл проект разкрива плановете на Европейската комисия за цифрово евро: По-отблизо CBDC

Очаква се експертите и икономистите да не са съгласни относно потенциалните ефекти от предложеното ограничение на лихвените проценти върху усвояването и използването на цифрова валута.

Привържениците на интелигентните договори изразиха тревога от изтеклата чернова. Според документа интелигентните договори може да бъдат де факто забранени в рамките на цифровото евро. Като се има предвид, че интелигентните договори могат да създадат усложнения и рискове, които изискват щателно регулиране, това ограничение вероятно има за цел да защити стабилността и целостта на цифровата валута.

Критиците обаче твърдят, че подобно ограничение би попречило на напредъка и иновациите на базираните на интелигентни договори блокчейн приложения.

Въпреки че изтеклата чернова предоставя ценна информация за плановете на Европейската комисия за цифровото евро, важно е да се има предвид, че документът не е окончателен и подлежи на парламентарни ревизии. Преди да изготви плана в писмен вид, Европейската комисия вероятно ще проведе повече срещи и консултации със заинтересованите страни.

Ангажиментът на Европейската комисия да проучи и реализира възможностите на цифровите валути на централната банка е отразен в изтеклото писмо. Дигиталното евро се стреми да утвърди Европейския съюз като пионер в областта на цифровите валути, като същевременно решава проблеми с достъпността, програмируемостта и лихвените проценти, докато светът на финансите продължава да се променя.

Въпреки че бъдещето на цифровото евро все още е във въздуха, тази изтекла бележка предоставя вълнуващ поглед върху потенциалните развития на европейския пазар на цифрови валути.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Плановете на Европейската комисия за цифрово евро" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!